Miquel Martí i Pol. Foto Vilaweb.
Us proposem de descobrir la gran presència de Martí i Pol a internet
Han passat deu anys de la seva mort, però la memòria del poeta Miquel Martí i Pol,
lluny d'esllanguir-se, continua ben viva. Ho demostra, per exemple,
l'enorme presència que té a la xarxa, amb webs dedicades a la seva vida i
obra poètica, documents audiovisuals, auques, rutes literàries pels
seus espais vitals... Us oferim un recull de la vitalitat de Martí i Pol
a internet.
El recorregut per la 'xarxa martiipoliana' parteix de la web de la Fundació Miquel Martí i Pol,
constituïda fa set anys amb la finalitat de contribuir a consolidar el
llegat cultural, educatiu i social del poeta. És la web més completa,
juntament amb l'extens apartat
que li dedica l'espai LletrA de la UOC, amb una biografia signada per
Pere Farrés (Universitat de Barcelona), un tast de texts i un recull de
fitxers multimèdia, entre els quals hi ha un sorprenent compte de Martí i Pol a Twitter, programes televisius (com Mirador, de TVE) i una quinzena de poemes seus musicats. Al portal específic de Miquel Martí i Pol que hi ha a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
(AELC), hi trobareu un bon repàs de la seva obra i l'entrevista que li
va fer Lluís Busquets el 1978. Així mateix, a Catalunya Ràdio hi ha un important arxiu sonor del poeta.
La web de l'Ajuntament de Roda de Ter dedica una secció a la biografia i la bibliografia del seu ciutadà més conegut, com també un Espai Miquel Martí i Pol, amb tot d'informació relacionada amb el poeta. S'hi esmenten els premis literaris
que s'hi lliuren anualment en reconeixement i homenatge a la seva
figura, uns guardons, tanmateix, que no són exclusius del municipi
osonenc: també porten el seu nom un premi atorgat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona i un altre d'impulsat pel celler del cantant Lluís Llach, íntim amic de Martí i Pol i que enguany ha publicat el llibre de memòries 'Estimat Miquel'.
A l'espai poètic de Roda de Ter també s'esmenta una ruta literària que presenta l'obra del poeta a través del seu paisatge vital. N'hi ha més informació, de la passejada, a la web de l'Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol, a la de Paisatges del Ter i a la del portal dels Espais Escrits. Per acabar de situar geogràficament el poeta, us recomanem els mapes d'indrets de Martí i Pol que proposen tant la fundació que porta el seu nom com el portal Endrets. Geografia Literària dels Països Catalans.
De Miquel Martí i Pol, que disposa d'una auca i tot, en podem trobar uns quants poemes a la xarxa, és clar, com els que proposa la veterana web mallorquina Mag Poesia i el portal (en) francès Esprits Nomades. I en aquest bonic vídeo, l'entrenador Pep Guardiola recita un fragment de 'L'hoste insòlit'.
Tanquem el recorregut amb un recordatori: en ocasió del desè aniversari de la mort, a mitjan octubre s'ha fet el segon Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol a Barcelona, Vic i Roda de Ter, en què s'ha anunciat, precisament, el començament de la digitalització del seu arxiu personal.
PS: Si voleu posar a prova els coneixements que teniu de Miquel Martí i Pol, us recomanem de participar en el concurs d'Espais Escrits i la Fundació Miquel Martí i Pol allotjat al portal QuèLlegeixes? Segurament que els recursos que trobareu en aquest article us hi ajudaran.
http://www.vilaweb.cat/noticia/4154737/20131110/miquel-marti-pol-poeta-poble-xarxa.html
PS: Si voleu posar a prova els coneixements que teniu de Miquel Martí i Pol, us recomanem de participar en el concurs d'Espais Escrits i la Fundació Miquel Martí i Pol allotjat al portal QuèLlegeixes? Segurament que els recursos que trobareu en aquest article us hi ajudaran.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada