10 de març del 2018

Gest dels aficionats del Manchester City per donar suport a Guardiola - El diari anglés "The Times" i l'aleman "Bild" també li donen suport. - Presenten dues mocions de rebuig a la sanció per portar el llaç groc al Parlament britànic. v.3

(Recull de noticies.  Les primeres que trobareu són les més antigues, les més recents són a la part final d'aquesta entrada. Cuca de Llum)



L'afició vol fer costat al tècnic després que hagi estat sancionat per lluir un llaç groc i defensar la llibertat dels presos polítics


- 24.02.2018 

Indignació entre els aficionats del Manchester City per la sanció de la Federació Anglesa a Pep Guardiola per lluir "un llaç groc amb missatge polític". La màxima autoritat futbolística del Regne Unit considera que l'entrenador català ha infringit la normativa i ara el tècnic català tindrà fins al 5 de març per presentar al·legacions. Segons la BBC, la federació ja va enviar dos avisos a Guardiola a finals de l'any passat.

Diversos citizens -nom amb el qual es coneix l'afició de l'equip entrenat per Guardiola- ha llançat la proposta d'omplir la graderia de l'estadi de Wembley -on disputaran el proper partit- de llaços grocs o motius de color groc per donar suport al tècnic de Santpedor en un procés que consideren "injust". Tot seguit, un recull d'algunes piulades d'aficionats del City fent la crida a través de les xarxes socials. 

https://www.naciodigital.cat/noticia/149296/original/gest/dels/aficionats/manchester/city/donar/suport/guardiola 


.........




...........


Avui 25.02.2018, arribant a l'estadi del Manchester:



També a:  

.........

El 'Bild' dona suport a Guardiola en la seva lluita pel llaç groc


El Nacional - Foto: Efe
Barcelona. Dimecres, 28 de febrer de 2018 
Pep Guardiola segueix col·leccionant suports en la seva causa contra la Federació Anglesa de Futbol (FA) per seguir lluint el llaç groc durant els partits en suport dels presos polítics. The Times ja va proposar-li a l'entrenador del Manchester City que desafiés una Federació que l'amenaça amb una sanció per incomplir les seves normatives d'equipaments i publicitat. Ara, és el Bild alemany qui es posa al costat de Guardiola i titlla el màxim organisme del futbol anglès d'"hipòcrita".

En una columna d'opinió, el tabloide assenyala que al món del futbol s'accepten molts milions per patrocini d'estats amb una dubtosa situació dels drets humans com el Qatar i destaca que en totes les cerimònies de premis les banderes de països es manifesten sense problemes. El diari més llegit a Alemanya també recull l'episodi que va viure la família de Guardiola a l'aeroport de Barcelona quan la Guàrdia Civil va registrar dues vegades el seu avió privat.

A més, recull unes declaracions de l'entrenador del City on explica, per enèsima vegada, que el llaç groc és un record per a unes persones que segueixen empresonades: "No es tracta de polítics, sinó de democràcia. Tothom a Anglaterra sap què significa. Heu aprovat a Escòcia un referèndum i la gent ha votat. Això és exactament el que han demanat aquestes persones a Catalunya i ja porten a la presó 145 dies. No tenien armes, només coratge per votar. No van trencar res"

El text acaba amb una frase que defineix el caràcter de Pep Guardiola: "S'arrisca a una multa per defensar els seus principis". El tècnic català té fins el pròxim 5 de març per respondre a les acusacions de la Federació Anglesa, que encara ha de decidir la sanció per aparèixer als partits de Copa amb el llaç groc penjat a la jaqueta.
 https://www.elnacional.cat/ca/esports/bild-guardiola-llac-groc_243549_102.html

.....


Guardiola porta els presos polítics al Parlament britànic: presenten dues mocions de rebuig a la sanció per portar el llaç groc

28 de febrer de 2018  
Redacció| No és polític però és un dels catalans que ha obtingut més èxits en els seus intents d'internacionalitzar el procés i la situació política a Catalunya. Després que es fes públic que la Guàrdia Civil hauria escorcollat l'avió on viatjava la seva família o que es negués a treure's el llaç groc tot i la sanció de la Federació Anglesa de Futbol (cosa que va provocar que els aficionats del Manchester City el lluïssin amb ell a Wembley), Pep Guardiola ha aconseguit que el cas català arribi al Parlament britànic. 

El Plaid Cymru i el Partit Nacional Escocès han presentat dues mocions (sense data de votació) a la cambra anglesa per mostrar el seu suport a Guardiola, precisament, en relació amb la  sanció que li ha posat la Federació Anglesa de futbol. Ambdós partits destaquen la seva "postura valenta [..] en defensa del poble català".


 
Guardiola s'ha assabentat de les seves ingerències al Parlament britànic a través d'una carta que ha enviat el diputat gal·lès Jonathan Edwards a la seu del seu actual club, el Manchester City. "Com sap hi ha relacions fermes entre els pobles de Gal·les i de Catalunya, i estem observant amb gran interès el que passa al seu país. Utilitzem cada oportunitat parlamentària per criticar les accions de l'Estat espanyol", diu la missiva. I conclou: "estigui segur que seguirem posant de manifest el patiment del poble català, al Parlament britànic"
http://www.directe.cat/noticia/727731/guardiola-porta-els-presos-politics-al-parlament-britanic 

........


09.03.2018 -

Guardiola, sancionat amb 22.500 euros pel llaç groc de suport als presos polítics

 

La Federació Anglesa l'adverteix de cara a futures conductes

La Federació Anglesa de futbol va sancionar Pep Guardiola per dur el llaç groc de suport als presos polítics. Aquest divendres s'ha conegut la xifra que haurà de pagar l'entrenador del Manchester City en concepte de multa: 20.000 lliures, uns 22.500 euros, per portar un símbol polític. L'ens també l'ha advertit de cara a futures conductes.  

  ........


As a political prisoner in Spain, I appreciate Pep Guardiola’s support 



As of today, I have now been in prison for 144 days without a trial for defending the rights and freedoms of the people of Catalonia. Since then, my 10-month-old son and my partner have travelled 27,000km, making the 1,200km round trip from Barcelona to Soto del Real prison, close to Madrid, more than 20 times. Despite this, I still believe in justice, the protection of human rights, peace and freedom as the fundamental values that define 21st-century democracy.

Therefore, I truly appreciate Manchester City manager Pep Guardiola’s act of solidarity by wearing a yellow ribbon in support of the four Catalan prisoners, despite being charged by the FA for refusing to take it off. “It’s not about politicians, it’s about democracy. Before I am a manager, I am a human being,” Guardiola said. Not just every political prisoner, but every human being around the world should appreciate his moral leadership. He makes us better as a society
"Amnesty International has repeatedly said the charges of rebellion and sedition against us are excessive"


Recent statements by Martin Glenn, the chief executive of the FA, are wrongheaded. A yellow ribbon does not represent any political affiliation and is not a symbol of Catalan independence. It is simply a sign of solidarity with people who have been unfairly jailed, like the families of the US hostages held in the 1979 Tehran embassy crisis who prayed for their freedom.

To compare the yellow ribbon to symbols such as the swastika shows a clear lack of information about the situation in Spain. The Franco dictatorship banned Òmnium, the organisation of which I am president, from 1963 to 1967. Barcelona’s mayor, Ada Colau, said: “The situation that the prisoners and their families are going through is immoral and unacceptable in democratic terms. This is about human rights and freedoms, the violation of the fundamental rights of a group that could be any other group tomorrow.”

Amnesty International has repeatedly stated that the charges of rebellion and sedition against us are excessive, and 109 Spanish jurists have said that they have no legal basis. All our requests for release have been denied by the Spanish judicial system. “There was no rebellion in Catalonia because there was no violence,” said Carmen Tomás Valiente, a professor of criminal law and the daughter of former constitutional court president Francisco Tomás Valiente, who was killed by Eta.

We have therefore lodged our case with the UN working group on arbitrary detention, claiming that our imprisonment by the Spanish government is unlawful, and that our detention violates our right to freedom of association and freedom of expression, the right to political opinion and participation in public life, and the right to a fair trial.
Read the rest of the article >> https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/09/political-prisoner-spain-pep-guardiola-manchester-city-yellow-ribbon-catalan