18 d’abril del 2021

Entrevista a Alfons Duran-Pich: un video de la Sexta Televisión que no se ha emitido. En castellano. (video 40 min) (6285 visites !)




Entrevista en castellano. De octubre 2014.
Por fin he encontrado en YouTube el vídeo de esta entrevista. Hasta este momento solo se podia ver desde el blog de Alfons Duran-Pich. Tiene muchísimas visitas, una de les 5  más visitadas de esta blog.




Antigua presentación de esta entrevista:

   
Benvolguts amics/amigues,

Fa un mes aproximadament es van posar en contacte amb mi els de la SEXTA Televisió. Em van proposar de fer-me una entrevista, que juntament amb d’altres, els permetés donar una imatge sobre el contenciós català, i també sobre com quedaria Espanya sense Catalunya. Això últim em va semblar interessant i vaig acceptar. Vaig posar com a condició que no “cuinessin” l’entrevista i que em donessin una còpia, que jo la penjaria a la meva web, a la qual cosa van accedir.

Han estat molt correctes en el tracte, però ara m’han comunicat que no es realitzarà el programa previst, perquè “se’ls ha espatllat el material”.

Coneixent qui és l’accionista de referència de la SEXTA, puc interpretar aquest particular desenllaç, perquè potser el resultat de la gravació no s’ajustava a les seves expectatives.

He cregut, no obstant, que el meu temps i les meves idees mereixen un respecte, i és per això que em resulta grat acompanyar un arxiu amb l’entrevista original en castellà, tal com va ser gravada. Si us sembla interessant, podeu distribuir-la a judici vostre.


Salutacions cordials,
Alfons Durán-Pich 
7 oct. 2014





Qui és Alfons Duran-Pich:
Su sólida formación académica ha fundamentado su praxis empresarial. Es licenciado en Sociología por la Universidad de Deusto, licenciado en Filosofía (sección Psicología) por la Universidad de Barcelona, graduado en Periodismo por la Escuela Oficial de Periodismo de Madrid, diplomado en Administración de Empresas (SEP) por la Stanford Business School y diplomado Máster en Sociedad de la Información y el Conocimiento por la Universitat Oberta de Catalunya (cursos de Doctorado). Durante catorce años fue profesor de Marketing de ESADE y ha sido profesor invitado de otras escuelas de negocio.
En su página web (www.alfdurancorner.com) ofrece a los lectores herramientas de análisis, pensamientos críticos y artículos diversos en los campos económico, financiero, político, social y empresarial. 

El vídeo és llarg, però dona una gran lliçó d'economia. Independent del que diu sobre la possible separació de Catalunya...


Algunes idees que exposa a l'entrevista:

Dada la situación que estamos, ¿cree que es posible una transición rápida?
>>  No. No ni posible ni factible ni razonable una transición rápida.  Seremos dos paises con una cierta vinculación, lógico.
  Nos encontraremos con un cambio de paradigma. Nos encontraremos con dos naciones.  El concepto de Estado-Nación es un modelo que ha perdido su razón de ser desde mi punto de vista.  Nació después de la Revolución francesa, y se consolida.   Pero hay una serie de situaciones que ahora lo han vaciado de contenido. Parte de les decisiones se han escapado: las monetarias, las de defensa, (la OTAN).
Por otro lado los problemas de la gestión del dia a dia son locales....(continuará la transcripción)

 
6555  visualitzacions a la Cuca de Llum des del 24 de novembre 2014. A dia d'avui és l'entrada més visitada de la blog en números absoluts.
 


......................................................................................................
 entrevistes  seves en aquesta blog:

>>  2019 - Políticamente Incorrecto, balance del "procés" de independencia de Cataluña, por Alfons Duran-Pich


>>  2019 - Alfons Durán-Pich, sociòleg i empresari, ens presenta el llibre "L'oligarca camuflat" (vídeo 15 min) Entrevista al programa  Més 324  per Xavier Graset el 19.03.2019.


>>  2012 - “Catalunya, a la independencia por el bolsillo” libro de Alfons Durán - Pich 

>>  2009-2010  -   Un altre entrevista d'Alfons Duran-Pich, al programa    El sofà taronja. No sé quin  any, deu ser cap el 2009-2010: https://www.youtube.com/watch?v=Utq4Q3YhXg0



2 comentaris:

Xavi_TGN ha dit...

Algú té referències de l'autenticitat d'aquesta denúncia? No trobo enlloc una cita clara a que Alfons Duran-Pich fes aquesta denúncia: ja em sembla creïble, però cal contrastar i en aquest cas, m'està picant ja molt que no hi ha RES, ENLLOC!
Al web del sr. Duran-Pich hi ha el vídeo penjat, però cap nota ni comentari sobre la suposada no-emissió ni els motius que hipotèticament van provocar aquesta cancel·lació... però vinga que corre el mail i el suposat missatge del sr. Duran-Pich, sempre en blocs i pàgines "menors" (amb absolut respecte a aquest i els altres que en parlen, amb els quals combrego gairebé sense excepció).

Salut i bon any!
Xavi (Tarragona)

Xavi_TGN ha dit...

He rebut ara nota de que s'havia validat aquest comentari meu: he de dir jo mateix que, sorprès i agraït, vaig rebre resposta del mateix sr. Duran-Pich confirmant-me que el text és seu.
Em sap greu haver-ne dubtat però en qualsevol cas m'estimo més trencar una cadena bona una vegada per dubtar-ne, que no pas difondre'n d'altres que no ténen pas l'autoria o l'objectiu que aparenten, per mandra d'haver-ho esbrinat!
Salut i bona xarxa.