22 de maig del 2015

El Gobierno de España ha prohibit l'estelada als edificis oficials. Val. Contrarèplica, els bombers i ajuntaments la despengen i la canvien per la bandera de Dinamarca. Altres la bandera negra.

 

 

















La bandera danesa, al parc de bombers de Reus.



Ajuntaments del Maresme, com el de Sant Pol de Mar, i els bombers de Reus han hissat la bandera de Dinamarca, segons ha difós l'ANC de la ciutat, com a mostra d'agraïment a aquest país per la moció que va aprovar per unanimitat a favor del procés sobiranista. D'aquesta manera, han decidit penjar l'ensenya danesa, després que la Junta Electoral de Zona ordenés la retirada d'estelades, a instàncies de la Junta Electoral Central. Aquest divendres l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat als ajuntaments que també hissin la bandera danesa i que tornin a hissar les estelades als consistoris. Aquest dijous l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ja va hissar la bandera de Dinamarca, tal i com va explicar ElSingular.



L'AMI demana als ajuntaments que pengin banderes de Dinamarca al balcó
 La bandera danesa, a la seu del museu, edifici contigu a la Casa de la Vila de sant Pol de Mar / ACN

"És una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d'independència de Catalunya", assenyala el president de l'organització, Josep Maria Vila d'Abadal

EUROPA PRESS Barcelona | Actualitzada el 22/05/2015 
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida als alcaldes catalans perquè pengin la bandera de Dinamarca al balcó dels seus consistoris com a reconeixement després que el Parlament danès hagi aprovat una moció a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya sobre el procés sobiranista. En un comunicat aquest divendres, l'associació ha assenyalat que la iniciativa sorgeix després que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Barcelona) la pengés dijous al Museu de Pintura annex al consistori.

L'AMI ha recordat que la resolució del Parlament danès va comptar amb el suport de sis dels vuit partits que el formen, amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. "És una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d'independència de Catalunya", ha assenyalat el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, que espera que altres països secundin a Dinamarca.

A més, l'AMI ha instat els alcaldes a tornar a penjar les estelades als ajuntaments diumenge a les 20.00 hores -al tancament dels col·legis electorals-, després de la prohibició de la Junta Electoral Central de mantenir aquestes banderes durant els comicis.
http://www.ara.cat/politica/LAMI-demana-ajuntaments-banderes-Dinamarca_0_1361863978.html 



>>  Els bombers de Reus hissen la bandera de Dinamarca
http://www.vilaweb.cat/noticia/4324896/20150522/bombers-reus-hissen-bandera-dinamarca.html 


>> Alguns ajuntaments catalans comencen a hissar la bandera negra  http://araomai.cat/alguns-ajuntaments-catalans-comencen-a-hissar-la-bandera-negra/ 

És el cas d’Avià o de Puig-reig, al Berguedà, que ja han penjat una bandera negra al lloc que ocupava l’estelada, o de Sant Joan de Vilatorrada, la Bagès, que també ha hissat un crespó negre i ha retirat la bandera espanyola del consistori.
La bandera negra amb la creu en aspa sobre camp negre amb una estrella de cinc puntes està inspirada en la bandera de la Coronela de Barcelona, que es va posar durant la guerra contra els espanyols a Barcelona i altres ciutats catalanes en senyal de no rendició.