El catedràtic en dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, a la seva intervenció a "Preguntes Freqüents" el dissabte 17.03.2018. Captura de pantalla.
Redacció | El catedràtic en dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, ha assegurat que l'argumentació del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per a impedir la investidura de Sànchez és 'un cas de prevaricació de llibre'.
Ho ha dit aquest dissabte a la nit al programa 'Preguntes Freqüents' de TV3, des d'on ha destacat que Jordi Sànchez és encausat per un delicte que no ha comès.
'La seva
conducta no és constitutiva del delicte pel qual és perseguit penalment.
N'és una bona prova que les ordres cursades contra Puigdemont s'han
hagut de retirar perquè no es pot convèncer cap jutge europeu del
delicte de rebel·lió', ha sentenciat Pérez Royo.
Tanmateix, ha dit que Llarena "no solament vulnera el dret de sufragi
passiu del senyor Sànchez, sinó que ha vulnerat el dret de sufragi actiu
de tots els ciutadans de Catalunya, votessin què votessin". Per això
afegeix: "Tots els catalans podrien denunciar el jutge Llarena per haver
vulnerat el seu dret".
D'altra banda, ha recordat que la màxima autoritat pel que fa
al ple d'investidura és el president del parlament Roger Torrent. "Per
tant, la seva proposta d'investidura ha de complir-se obligatòriament",
ha reblat el catedràtic de dret constitucional.
Aneu al link per veure estractes del programa "Preguntes Feqüents" amb l'exposició del catedràtic Pérez Royo: http://www.directe.cat/noticia/736124/un-catedratic-de-dret-constitucional-posa-en-escac-llarena?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
També podeu veure-ho al vídeo de "Preguntes Freqüents" que ha estat penjat a twitter: https://twitter.com/FAQSTV3/status/975140367044509696
......
Abogados catalanes suman fuerzas en una querella colectiva contra Llarena
Maria Macià - Barcelona. Martes, 20 de marzo de 2018
La negativa del juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena a la petición de Jordi Sànchez
de poder salir de la cárcel para asistir al pleno de su investidura ha
encendido los ánimos al soberanismo. Para dar una respuesta desde la
sociedad civil, varios grupos de juristas catalanes se han unido con el
objetivo de coordinar una querella colectiva contra el magistrado.
Tres
captures de pantalla de twitter de grup "Querellats per la República",
sorgit arran de l'intervenció de Pérez Royo al programa "Preguntes
Freqüents".Estos posicionamientos han sembrado la semilla de 'Querellants per la República', una iniciativa ciudadana que colectivos de juristas se encargan de coordinar. "Queremos dar salida a una petición popular y empoderar a la gente", explica a El Nacional Mònica Fernández, una de las abogadas voluntarias. Los juristas quieren organizarse para "ir todos a una" y no dispersarse "ni pisarse" como consideran que pasó con las denuncias del 1-O.
Los ciudadanos interesados en participar en la querella pueden informarse a través de dos canales de Telegram y una cuenta de Twitter. Desde 'Querellants per la República', se muestran sorprendidos ante la gran respuesta que ha tenido la iniciativa, que cuenta con más de 15.000 suscriptores en Telegram y más de un millar de seguidores en Twitter. Por ahora, sin embargo, se pide "calma y paciencia" para dejar trabajar a los abogados.
De camino a Estrasburgo
La forma de la querella acabará de concretarse durante la semana que viene en la primera reunión de la plataforma. En el encuentro, participarán agrupaciones como Drets o la Coordinadora de Advocats Catalans, pero también están abiertos a acoger a entidades soberanistas, como por ejemplo, la ANC.
En la acusación, podrá adherirse "cualquier ciudadano perjudicado que quiera ejercer sus derechos", avanzan. Es posible que los participantes tengan que hacerse cargo de los costes indispensables para presentarse como parte de cualquier querella. Sin embargo, el colectivo está trabajando para ponerse de acuerdo con notarios y procuradores que quieran colaborar y rebajar así el gasto.
Desde 'Querellants per la República', admiten que es posible que la querella no tenga recorrido pero destacan que es un trámite necesario para poder llegar a la justicia europea. Ante una hipotética inadmisión del Supremo, los juristas recurrirían al TC, aunque hay muchos puntos que este se limite a ratificar la decisión del Supremo. Sería entonces cuando, agotadas todas las vías de recurso en España, el colectivo se dirigiría al Tribunal Europeo de Derechos Humanos.
https://www.elnacional.cat/es/politica/querella-colectiva-llarena-supremo-prevaricacion_249714_102.html
(Publicat per primer cop a la Cuca de LLum el 20.03.2018
vist l'interés que ha tingut aquesta iniciativa dels advocats i molta gent que s'hi ha sumat, ho torno a posar a primera línia de la blog. Recordeu que per adherir.'shi cal obrir un compte a Telegram i des d'allí sumar-se al grup "Querellants per la República")
....
Una querella col·lectiva vol portar el jutge Llarena a la banqueta dels acusats
Neix "Querellats per la República", que ja aplega milers de seguidors a les xarxes socials
22.03.2018
Alguns ciutadans i professionals del dret han dit prou. Arran de la negativa el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de deixar l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, en llibertat,
ha començat a organitzar-se la iniciativa "Querellats per la
República", un grup que ja aplega milers de seguidors a les xarxes
socials.
L'objectiu d'aquest es iniciar una querella col·lectiva contra el
magistrat, que consideren que està vulnerant el dret de sufragi actiu de
tots els ciutadans, al no permetre la investidura. En el moment en què
"Querellats per la República" va néixer, la investidura de Sànchez
estava en l'epicentre del debat. Avui dia ho està Jordi Turull -nou candidat a la presidència-, a qui el jutge també ha citat per anunciar-li els delictes pels quals se'ls processa i, si és el cas, dictar el seu ingrés provisional a la presó.
De moment, la querella s'està treballant des de diversos bufets de Catalunya. L'objectiu, han dit, és que aquesta sigui impecable i no tingui llacunes legals per poder-la tombar. No obstant això, els ciutadans també poden participar en aquest procés, a través dels canals de participació de la iniciativa, ja sigui a través de Twitter o Telegram.
De moment, la querella s'està treballant des de diversos bufets de Catalunya. L'objectiu, han dit, és que aquesta sigui impecable i no tingui llacunes legals per poder-la tombar. No obstant això, els ciutadans també poden participar en aquest procés, a través dels canals de participació de la iniciativa, ja sigui a través de Twitter o Telegram.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada