24 de març del 2018

L'independentisme pren el carrer i s'indigna pels empresonaments: "Llarena prevaricador"


Els Mossos carreguen contra els manifestants als voltants de la Delegació del govern espanyol



La mobilització convocada pels CDR no ha pogut arribar fins davant mateix de la Delegació del govern espanyol perquè els Mossos d'Esquadra l'han acordonat. S'han viscut moments de tensió i, fins i tot, els manifestants han llençat ous contra les furgonetes de la policia catalana. En un ambient visiblement crispat, els manifestants han cridat “Llarena, prevaricador” i “fora, justícia espanyola” acompanyats dels clàxons dels cotxes que intenten travessar la Diagonal. Els Mossos han carregat contra alguns dels manifestants. 


 Les entitats es concentren a plaça Catalunya




Per la seva banda, l'ANC, Òmnium, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) s'han concentrat a les 20.00 h a la plaça de Catalunya i després s'han dirigit cap a la Delegació del govern espanyol a Catalunya. A la mateixa hora també s'han concentrat centenars de persones davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya. 

L'actriu Mercè Martínez ha sigut l'encarregada de començar l'acte a plaça Catalunya, amb una denúncia ferma contra l'acció de la justícia espanyola, la qual, ha afirmat Martínez, "ha gastat la seva set de venjança quedant-se Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa". "Ja són nou hostatges", ha lamentat. Una denúncia que també ha fet l'actriu Sílvia Bel, amb la lectura del manifest unitari de les entitats: "És una onada repressiva majúscula, es vulneren els drets més bàsics per eliminar qualsevol signe d'identitat català".

"Nosaltres els fem por, som un poble tossudament alçat que vol decidir democràticament quin ha de ser el seu futur", avisen les entitats. Davant d'això, asseguren que l'Estat "ha decidit tornar a oferir cops de porra, menyspreu i humiliació, és una causa general contra l'independentisme feroç i salvatge". Les entitats, però, avisen: "No callarem". En aquest punt, els manifestants han cridat durant tres minuts seguits "Llibertat" davant d'un escenari ple de representants polítics com Xavier Trias o Alfred Bosch, i també d'entitats.

Per la seva banda, el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha tornat a denunciar l'acció "repressiva" de l'Estat i li ha preguntat al jutge Pablo Llarena: "On heu vist la violència? Com goseu acusar-nos de violents? Quantes amenaces i mentides". Mauri ha tornat a fer una crida a la unitat de totes les forces polítiques, però també de la societat civil. "Hem de recuperar la unitat, i això implica generositat. La seva repressió només es pot vèncer amb la nostra unitat. Deixem els retrets i d'assenyalar-nos els uns als altres".

Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC, ha rebutjat frontalment l'empresonament avui de cinc dirigents independentistes més i ha denunciat que "els processos judicials espanyols pretenen acabar amb persones dignes, pretenen humiliar-los i, amb ells, humiliar tot un poble. Tot Catalunya és una immensa presó". L'acte a plaça Catalunya ha acabat amb els manifestants alçant els cartells que han portat avui a la concentració on es podia llegir "Units contra la repressió" i amb el cant d''Els segadors'.