24 de març del 2018

24.03.2018 - Puigdemont marxa de Finlàndia sense passar per les autoritats judicials


Puigdemont marxa de Finlàndia sense passar per les autoritats judicials


Segons ha informat el membre del parlament finlandès, Mikko Kärnä, Puigdemont ha abandonat el país. Ho ha fet poc després d'assegurar públicament que es presentaria davant les autoritats judicials del país en cas que li requerissin. De moment es desconeixen més detalls d'aquests fets, ni de quina manera ha sortit del país. Segons explica en un comunicat el mateix Mikko Kärnä, Puigdemont ara mateix es troba a Bèlgica.

Per veure el comunicat de premsa, en anglés: 

 ....


COMUNICAT DE VIBRANT


La Policia finlandesa ha confirmat aquest dissabte la recepció, aquesta passada nit, d'una sol•licitud d'Espanya per a l'extradició del president en l'exili de la Generalitat, Carles Puigdemont. El superintendent dels serveis d'Investigació Criminal de Finlàndia, Hannu Kautto, citat per l'agència STT, ha confirmat que "la sol•licitud d'extradició va arribar a Finlàndia a la nit" i ha afegit que pot ser que Puigdemont sigui detingut i el seu cas, examinat a la Fiscalia, segons la informació recollida al seu torn per l'agència oficial de notícies russa, RIA Novosti. (Nacional.cat)

Observem que el nivell repressiu contra el nacionalisme català ha arribat a extrems insuportables, dissortadament prou repetitius al llarg de la nostra història, Decrets de Nova Planta, supressió d'institucions, persecució de la llengua, expulsions massives de ciutadans, execucions exemplars, exiliats... (...)

El poble de bé, fins ara pacífic, crida a la mobilització. La política no es fa als jutjats!

ANC, Òmnium, CDR's, sindicats, associacions civils i culturals no es poden quedar de braços plegats davant el clam del poble a la mobilització permanent i vaga general cas que el nostre legítim president electe, MH Carles Puigdemont sigui conduït a Madrid. Restem atents a propers comunicats.

......

Avui al Telenotícies migdia deien que potser Puigdemont podria agafar l'avió a Bruxel·les abans que acabin de traduir l'ordre:

Espanya envia l’euroordre en castellà i Finlàndia respon que la redacti en anglès


Això pot allargar els tràmits burocràtics 

Espanya ha enviat l’euroordre de detenció en castellà i Finlàndia ha respost que faci el favor de tornar-la a enviar, però en anglès. Les coses s’han de fer bé, han explicat a VilaWeb fonts parlamentàries finlandeses. Això pot allargar els tràmits burocràtics en un moment clau, perquè asseguren en aquests moments Puigdemont es troba a Finlàndia, però la seva tornada a Bèlgica és prevista d’ací a poc temps.

‘En aquests moments, Puigdemont continua la seva visita privada a Finlàndia. Les seves trobades públiques van acabar ahir divendres. Segons allò que sabem, si la justícia finlandesa rep l’euroordre en anglès i decideix convocar-lo, ell s’hi presentarà. Ho haurem de veure, però. Faltarà que arribi i que la justícia consideri oportú citar-lo’.

Mostres de suport
Diversos parlamentaris finlandesos han mostrat el seu suport al president als seus comptes personals de Twitter. Hi demanen que en cap cas Finlàndia retorni Puigdemont a Espanya, sinó que el deixi lliure. És el cas de Mikko Kärnä i Hanna Sarkkinen: