9 de setembre del 2015

La BBC recorda que l'Estat que ha patit més fallides és Espanya: 14 crisis de deute extern. Ahir Sáez de Santamaria deia "Els catalans valoren la unitat i la solvència d'una nació com Espanya". La solvència!!!



(Aquesta és la veritat espanyola més  tapada, no surt a cap llibre de texte!!!  Vergonya! Jo mateixa no l'he conegut fins fa dos anys.  

Espanya és un país crònicament mal administrat, malgastador, insolvent es clar.   Des de l'època de Felip II gasta més del que ingresa.  La darrera crisi ha estat la doble crisi espanyola: la interna - malgastos com l'AVE, malgasto d'aeroports sense avions com el de Ciudad Real, Castelló de la Plana, 20.000 milions d'€ donats a Bankia sense contrapartides,... i molta molta corrupció encara per quantificar. Alhora les repercusions de la crisi mundial. 





Des del segle XVI, ha tingut 14 crisis de deute extern, seguida de les 8 d'Argentina i les 6 de Grècia



Ara.cat  -  Redacció - 30/06/2015
La cadena britànica BBC ha recordat en un reportatge que l'Estat que ha patit més fallides és Espanya. L’Estat espanyol n’ha tingut 14, seguida de les 8 d'Argentina i les
de Grècia.



 Imatge d'El Singular Digital.


Historiadors econòmics afirmen que, malgrat la mala premsa, Argentina no és el país que més ha incomplert els seus deutes.

Si es considera fallida com una crisi de deute extern produït per inestabilitat política, guerres i revolucions, o bé per onades de crèdit barat per un augment especulatiu dels préstecs, el pitjor deutor de la història ha estat Espanya, amb 14 crisis relacionades amb compromisos financers, segons l'emissora.


Així ho indica un ránking dels països amb més fallides des del segle XVI (o la seva independència) elaborat a partir de dades recollides per Kenneth Rogoff i Carmen Reinhart, de la Universitat de Harvard, i altres investigadors com l'economista Miguel Ángel Boggiano, de la Universitat de Sant Andrés a Buenos Aires. 


Aquest  article d'ara fa 4 dies no lliga  amb les declaracions següents, d'avui 03.07.2015:
 
 

Sáenz de Santamaría, sobre el CEO: "Els catalans valoren la unitat i la solvència d'una nació com Espanya"


El govern espanyol celebra que caigui el suport a la independència. "Les propostes disgregadores al final acaben generant més divisió", diu la vicepresidenta de l'executiu central

El govern espanyol celebra que el suport a la independència segueixi caient a Catalunya, segons l'última enquesta del CEO. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que es "consolida una tendència" perquè els ciutadans cada cop valoren més "la unitat i la solvència d'una nació com Espanya". "Considerem que les propostes disgregadores, al final, acaben generant més divisió", ha afegit la portaveu de l'executiu, preguntada pels resultats del baròmetre durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Per a Sáenz de Santamaría, és bo apreciar com, "en aquesta tendència", els catalans "valoren l'esforç i la garantia que dóna la unitat i la solvència d'una nació i un estat com és Espanya". En aquest sentit ha atacat durament el govern d'Artur Mas perquè "va preferir el projecte sobiranista a un projecte de bona gestió política, econòmica i social". De nou, s'ha
"Queda clar que una cosa és el que facin els governants i una altra cosa són els drets que tenen els governats –ha afegit Sáenz de Santamaría–. I els governats a Catalunya tenen els mateixos drets que tots els espanyols a gaudir dels seus serveis públics".

Preguntada sobre els pèssims resultats del PP a Catalunya en l'enquesta del CEO, la portaveu del govern espanyol ha recordat que són superiors als que el CEO els donava el tercer trimestre del 2012, i que després, el novembre d'aquell mateix any, en les eleccions al Parlament, van superar la xifra.