8 de juliol del 2021

El Tribunal de Comptes no va qüestionar l'acció exterior catalana el 2016


 

Una portada que desemmascara al Tribunal de Comptes
 
 
Ara' obre la portada d’aquest dijous amb una primícia que aixeca molts dubtes sobre la rectitud i la imparcialitat del Tribunal de Comptes en l’informe sobre l’acció exterior de la Generalitat del 2011 al 2017, per la que reclama 5,4 milions d’euros en fiances a 34 exalts càrrecs del Govern. Diu el diari que l’òrgan fiscalitzador, en un informe del 2016, no va qüestionar l’acció exterior catalana entre el 2011 i el 2014 ni tampoc hi va veure cap malversació comptable. És un simple fet. Aquest fet, però, corrobora el vot particular d’una de les conselleres de l’organisme, que qüestiona les conclusions de l’informe sobre (o contra?) l’acció exterior de la Generalitat del 2011 al 2017, en afirmar que la Generalitat no va excedir les seves funcions i que el tribunal no ha fet bé la seva feina. 
 

Imatge del diari ARA
 
 
Com més es coneix l’actuació del Tribunal de Comptes, més obvi és el caràcter arbitrari, infundat i tendenciós de l’informe —que sembla una fabricació més de la causa general contra l’independentisme— i més es posa en solfa la mateixa existència i actuació d’aquest ens, com ha raonat l’Institut d’Estudis de l’Autogovern en un estudi recent.
 
 
 
 ..."no sempre que el Tribunal de Comptes ha analitzat l’acció exterior de Catalunya l’ha qüestionat, ja que hi ha un informe previ del juliol del 2016 en què després d’analitzar l’activitat de totes les autonomies, inclosa Catalunya, l’òrgan no alerta sobre cap activitat concreta que li sembli sospitosa." Cita del diari ARA.
 



>>  11.07.2021 
(....) I ara, sant tornem-hi, se suposa que per rescabalar les arques públiques dels diners destinats a una acció exterior que era del tot legal, regular i transparent. Després de massa dies d’un silenci que començava a ser alarmant, finalment el govern va anunciar amb quines mesures pensava ajudar els treballadors de la Generalitat sotmesos a la persecució del Tribunal de Cuentas. Amb aquest afany, encomiable, que tenim de fer les coses ben fetes, no són unes mesures ad hominem sinó que introdueixen criteri i tindrien sentit fins i tot en una conjuntura diguem-ne de normalitat institucional. Ara veurem si el mateix Tribunal, el Constitucional o qui sap si l’advocacia de l’estat mateix ho accepten com un mal menor o, entossudits a acarnissar-se contra nosaltres, entrebanquen aquesta primera solució per fer-la inviable.

Si fos així, encara seria més clar quina és la voluntat de diàleg de l’estat espanyol. I seria, també, del tot evident que l’únic que compta és, justament, la voluntat de l’estat i tots els seus tentacles, i no les pantomimes que pugui fer el gobierno de torn ara disfressat de poli bo ara essent el més dolent de tots. I finalment seria clar, transparent i límpid i tot que, ens hi posem com ens hi posem, estem fent front a una causa general que persegueix l’ofec, la repressió i, al capdavall, l’extinció de l’independentisme i els qui el defensem.

Per llegir l'article sencer:




---