30 d’abril del 2008

Respecte a la voluntat popular, en cas contrari estem devant d´una profunda perversió de la democràcia. Per Jordi Cabré.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha qualificat de brindis al sol l'anunci de Trias de dur el consistori als tribunals per la desobediència de diverses resolucions del ple, en especial la que darrerament versa sobre la tala d'alzines al voltant del parc d'atraccions del Tibidabo.

Des del principal partit de l'oposició ja s'adverteix que diversos informes jurídics avalen l'ajustament a dret de la reivindicació, i que per tant l'Ajuntament no pot passar-se per l'article vint-i-sis les resolucions adoptades per majoria del consistori. Una cosa que sembla tan òbvia, de tanta radicalitat democràtica, avui es troba en discussió a Barcelona.

Avui ja no es tracta de discutir els criteris tècnics per al pas del túnel per sota de la Sagrada Família o dels habitatges afectats pel seu traçat, ni de la bondat o maldat dels projectes municipals, sinó del respecte a la voluntat popular. L'alcalde Hereu, que ja és altament discutit entre les files socialistes, continua entestat a no dialogar i buscar acords amb els altres grups i això està creant una profunda perversió de la democràcia. Aquesta forma d'actuar és altament perillosa com a precedent, és el començament de la crisi del sistema, és una actitud sobre la qual caldrà que els tribunals o les veus més autoritzades es pronunciïn amb contundència: perquè estem parlant de l'arrel de les regles del joc. En qualsevol país o ciutat del món es tractaria d'un comportament escandalós, de denúncia pública, de conseqüències greus. Aquí Hereu aposta en canvi per aguantar, oblidant que quan una resolució s'aprova al ple de l'Ajuntament no és un prec ni una sol·licitud al seu govern: és una ordre, i la seva desobediència tindrà sense cap dubte un preu elevadíssim. Proposo un brindis per Jordi Hereu.
de: Jordi Cabré. Avui 28-4-2008.
http://paper.avui.cat/article//politica//124487/brindis.html

EL NOSTRE COMENTARI: Actualment ja no es tracta de discutir unicament els criteris tècnics sobre el pas de l´AVE pel tunel del centre de Barcelona o el nombre de projectes municipals que s´han realitzat. El veritable problema es que s´esta creant una profunda perversió de la democracia. Aixó es degut a que no han sigut acatats els acord fets per majoria en els Plens de l´Ajuntament de Barcelona i del Parlament de Catalunya, l´Alcalde de Barcelona i el Govern de Catalunya els han ignorat olímpicament. El no actuar democràticament no escoltant la veu de la majoria, han posat en dubte si existeix o no un estat de dret al nostre país.

Altres arguments puntuals en contra propugnats per la majoría:

1.- sobre el risc: quan una persona agafa un avio, un AVE o una nau espacial asumeix lliurement un risc. Els ciutadans de Barcelona no accepten el riscque suposa l´AVE pels edificis de veins i del Partimoni artistic i històric. Perquè els pot afectar negativament en la seva estructura.

2.- pressupost: l´AVE pel centre es economicament imprevisible, per tant molt mes car.

3.- factor temps: la construcciò del túnel no es pot planificar, será més lenta i arrivará mes tard a la frontera.

4.-caos a la ciutat. Els retards deguts a la complexitat de l´obra colapsaran Barcelona. Els comerços, turisme, circulaciò etc. s´en resentiran.

5.- legalitat del projecte: es dubtosa perquè es un projecte que no ha sugut acceptata democràticament.

6.- assegurances: qui es l´últim responsable? qui s´en fara carrec legalment si han problemes?