10 de maig del 2008

Condemnat l´alcalde de Cervelló a dos anys de presó per no obeir les decisions del Ple de l´Ajuntament

07-05-2008. L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'ex-alcalde de Cervelló (Baix Llobregat), Josep Lluís Morant, a dos anys de presó i set d'inhabilitació per executar un projecte urbanístic que havia rebutjat el ple municipal. La sentència sosté que l'alcalde, "faltant de manera conscient a la veritat", va dictar una resolució "manifestament injusta", i de forma "absolutament arbitrària" i va executar un projecte urbanístic que havia estat rebutjat pel ple. Els magistrats de l'Audiència condemnen a Morant, de Convergència i Unió, per un delicte de falsedat en document oficial i altre de prevaricació.

Morant va emetre un decret per a executar el projecte, que preveia una sèrie d'actuacions urbanístiques en una zona coneguda com Can Esteve, al·legant que el ple no s'havia pronunciat sobre el mateix en el termini previst de tres mesos. L'Audiència de Barcelona sosté que l'exalcalde va mentir, doncs el pla sí es va votar en una sessió celebrada el 16 de gener de 1995. El resultat de la votació, que va constar en acta, va ser "clar i contundent", amb vuit vots en contra i quatre a favor. CIU ha anunciat que recorrerà contra la condemna.
de: E-NOTICIES 7-5-08

EL NOSTRE COMENTARI: Es un precedent molt important per la nostre lluita en contra d´aquest traçat de l´AVE. El Sr. Hereu HA de PENDRE NOTA, ell está també en fals, i també l´han portat als tribunals per tenir tres actuacions en contra del que s´aprova al Ple de l´Ajuntament de Barcelona.

Noticia relacionada: en aquest mateix blog el 25 d´abril 08: "Un informe jurídic diu que Hereu està obligat a acatar el que aprova l'oposició" -clicar a sobre per llegir.ho-