8 de maig del 2014

Ramón Cotarelo i Jorge Verstrynge coincideixen en denunciar el control del govern i l’oligarquia espanyola sobre els mitjans de comunicació espanyols


Els dos convidats al programa de Jaume Barberà, a la plaça de Vic. Imatge de directe.cat


Silenciats als mitjans espanyols,  s’expliquen a TV3

   

L’últim “Retrats” de Jaume Barberà dóna veu a dos pensadors espanyols molt crítics amb la qualitat democràtica de l'Estat i favorables al dret a decidir dels catalans

Ramón  Cotarelo i Jorge Verstrynge van ser els protagonistes del “Retrats” d’aquest dimecres titulat  “Quo vadis, Hispania”. En aquest programa Barberà ha aconseguit demostrar dues coses fonamentals: que una Catalunya independent pot ser el revulsiu d’Espanya i que així ho entenen alguns intel·lectuals espanyols; i que la “casta xucladora” també xucla la sang dels espanyols amb els quals ens uneixen vincles d’estima i respecte. Els convidats de Barberà van dibuixar un estat espanyol governat per una casta d’oligarques corruptes en connivència d’alts funcionaris de l’estat, tots ells mancats de sentit democràtic, que esgrimeixen les lleis com a dic de contenció contra el poble i les llibertats democràtiques.  
 “Forrellat informatiu” als mitjans espanyols
Ramón  Cotarelo, catedràtic de Ciències Polítiques i Sociologia de la UNED, i Jorge Verstrynge, professor titular de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, van coincidir en denunciar el control del govern i l’oligarquia espanyola sobre els mitjans de comunicació espanyols.  Cotarelo va denunciar estar exclòs dels mitjans de tots colors i va arribar a afirmar que hi ha llistes negres i que la Cadena Ser el va vetar.  Vesrstrynge va afirmar que a les televisions espanyoles i als mitjans escrits hi ha un “forrellat informatiu” i se li talla el micro a qui no està en la línia del govern del PP. Cotarelo va afegir que el govern espanyol és un govern de  consignes, com ho són tots, però el problema és que els mitjans de comunicació els mengen a la mà, “no hi ha crítica ni ningú s'atreveix a fer oposició”.

Els que no van votar la constitució ara la fan servir de dic de contenció
El dret a decidir també va ser motiu de conversa al programa. "Si qui va votar en contra de la Constitució perquè era massa liberal, massa democràtica, massa descentralitzadora, ara s'hi aferra... això et dóna la mesura de tot. De la validesa de les seves paraules, de la sinceritat de les seves intencions, del seu sentit democràtic, va argumentar el professor Cotarelo que va afegir que “Una Constitució és un punt de partida, però no un dic per impedir les perfectament legítimes aspiracions dels altres."
 Cotarelo a més, va defensar que  aquesta situació es veu agreujada pel l’absència d’oposició perquè “l'oposició està en bona mesura d'acord amb el govern. I si no, l'assumpte de l'autodeterminació ho deixarà claríssim.". Per Vesrstrynge el dret a opinar és un dret tan fonamental com les llibertats. “Com es pot dir a la gent  sobre això vostè no pot opinar? Els catalans estan demanant un dret a ser consultats, a poder opinar, i, francament, em sembla absolutament demencial que això no se'ls concedeixi." , assegurava Jorge Verstrynge al programa.
 http://www.directe.cat/noticia/348413/silenciats-als-mitjans-espanyols-sexpliquen-a-tv3