23 d’octubre del 2014

Cas de les targetes "en negre" de Caja Madrid (2) Seguiment de les notícies del 16 al 23 octobre 2014 v.5


15-oct-2014

>> Barcoj entrega a l'Audiència Nacional un xec de 484.200 euros per les seves despeses b a Caja Madrid

L'exdirector financer de l'entitat assegura que la targeta de crèdit opaca era un complement "molt poc significatiu" del seu salari



EFE / MADRID 15.oct.2014 L'exdirector financer de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj ha entregat a l'Audiència Nacional els 484.200 euros que va carregar a la seva targeta de crèdit opaca.

S'ha desvinculat de la gestió d'aquesta targeta a l'afirmar que l'hi van entregar com un complement "molt poc significatiu" del seu salari i que ja s'usaven als anys 1980.

Sánchez Barcoj ha entregat al Jutjat Central d'Instrucció número 4 un xec per aquest import davant el silenci rebut per part de la Fundació Caja Madrid, a la qual inicialment va voler tornar aquesta xifra arran de l'esclat de l'escàndol.

 

REINTEGRAMENT ANTERIOR

En l'escrit en què acompanya el xec, l'exdirectiu de Caja Madrid recorda que ja va reintegrar 98.789 euros més que va assumir Bankia i que vol fer el mateix amb els que va sufragar Caja Madrid per eliminar "qualsevol perjudici" que li hagi pogut causar i fer front a la responsabilitat civil que es pogués derivar del cas.
No obstant, la mà dreta de l'expresident Miguel Blesa, que aquest dijous haurà de declarar com a imputat davant el jutge Fernando Andreu per aquests fets, subratlla que és "rotundament fals" que hagi intervingut en la creació de les targetes, "oportunitat del seu ús, determinació de les persones a qui havien d'assignar-se, límit econòmic anual i la forma com haurien de ser utilitzades".
També és erroni, afegeix, que, tal com va assegurar Bankia en l'informe en què va destapar l'assumpte i va remetre al FROB, l'"arrel de la seva existència" es localitzés en la direcció financera de la caixa, les regnes de la qual va prendre en tot cas el maig del 2007, ja que el seu origen data dels anys 1980.

"I tampoc és cert que la targeta", almenys la que li van donar el 1999, "no estigués suportada per una relació contractual prèvia", ja que se li va entregar fruit "de la relació jurídica de contracte de treball" amb Caja Madrid.
Per això constituïa una "assignació retributiva complementària especialment destinada a compensar les despeses que hagués de suportar" en l'exercici de les seves funcions, segons la font.
Sobre la seva opacitat, Sánchez Barcoj destaca que les "retencions que hauria procedit fer i no s'han fet" no eren en cap cas una de les seves funcions i que l'ús no podia ser desconegut per la inspecció, que revisava els comptes de l'entitat.
Si existeix alguna insuficiència en la seva declaració d'IRPF, assenyala l'escrit, està "disposat a abordar-la", una vegada se l'informe "per qui correspongui" de la quantia defraudada, que és "molt inferior" als 120.000 euros que estableix la llei per considerar-ho delicte fiscal.



16-oct-2014 

>> El juez impone una fianza de 16 millones a Blesa y de tres a Rato por las 'tarjetas B' de Caja Madrid