31 d’octubre del 2014

Plurilingüisme al PSC-PSOE? David Fernandez posa els punts sobre les i.





Resposta de David Fernàndez al cinisme del PSC sobre el plurilingüisme de l'Estat 


> li recrimina que no es concreten les mesures sino que passa la pilota a l'Estat, "haguèssim agraït quines mesures proposa"

> recorda que l'Institut Cervantes recentment va censurar la presentació del llibre "Victus" a Utrecht

> recorda que durant 22 anys al poder el PSC no va pendre cap mesura afavorint el plurillingüisme, i troba insòlit que ara reclami. 

> recorda que el PSC-PSOE no ha volgut mai modificar els articles de la Constitució:
    > ni l'article 3.1. que reconeix el castellà com a única llengua oficial
    > ni el 3.2. que relega les altres llengües a un estatus inferior
    > ni tampoc el que diu l'article 3.3., desplegar.lo i desenvolupar.lo. Reconeix que el pluralisme llingüistic és un patrimoni objecte d'especial respecte i protecció. Preguntin al País Valencià, a les Illes Balears, a Navarra o a Galícia.
 

> El PSC-PSOE ha votat sempre en contra de reconèixer el català com a llengüa oficial a la Unió Europea.

> mai ha estat partidari de reconèixer el català al mateix nivell que el castellà tant a les Corts Generals, tant al Senat com al Congrés dels Diputats


> mai ha fet gestos per reconèixer el català en tot allò que representa l'Estat: transports, obligacions mercantils, representacions internacionals, passaports, documents personals, televisió pública de l'Estat, obligacions empresarials, discursos oficials, i aquelles 500 lleis vigents que imposen explícitament el castellà.

> recorda que la CUP son partidaris de la independència però no seran independents de les produccions artístiques en castellà. 

> demana que comencin per fer plurillingüe la seva pròpia web (la del partit)
( Gràcies per una intervenció ben documentada, citant articles concrets. I per donar canya al doble joc del PSC. Cuca de Llum)