31 de març del 2012

PIB de Catalunya el 2011





La economía de la Comunidad Valenciana fue la que más sufrió los envites de la crisis durante los útlimos años, tal y como reflejan los datos del PIB regional que ha publicado hoy el INE. Según esta estadística, el producto interior bruto valenciano se redujo un 2,07% entre 2008 y 2011, hasta acabar el pasado año en 20.583 euros por habitante. Otras ocho autonomías evolucionaron en este periodo peor de lo que lo hizo el conjunto de la economía española, que vio como PIB cayó en un 1,05% en los últimos cuatro años.

En el lado contrario, la que mejor capeó el deterioro económico fue la ciudad autónoma de Melilla, cuya economía solo bajó un 0,13% entre 2008 y 2011, seguida de Castilla y León, con un recorte del 0,24%, y de la ciudad autónoma de Ceuta y Navarra, ambas con un descenso del PIB del 0,33%.

Atendiendo al PIB nominal por habitante a cierre de 2011, la primera posición la ocupa País Vasco, con 31.288 euros por habitante, seguida de la comunidad de Navarra (con 30.068 euros), Madrid (con 29.731 euros) y Cataluña (con 27.430 euros por habitante). Las regiones con menor renta por ciudadano fueron Extremadura (con 16.149 euros), Andalucía (con 17.587 euros) y Melilla (con 18.454 euros.

La media nacional en 2011 se situó en 23.271 euros y la de los 27 países de la Unión Europea en 25.134 euros por habitante. Siete comunidades autónomas superaron el registro nacional y, con la excepción de Illes Balears, las otras seis se situaron por encima del registro medio europeo.

Además de la evolución, el INE ha dado a conocer el valor bruto de sus economías. Este retrato, elaborado de momento con datos provisionales, mantiene a Cataluña al frente de todas ellas con un PIB superior a los 200.323 millones, aunque desde 2008 ha perdido más terreno que Madrid por culpa de la crisis, cuya economía registraba a cierre de 2011 un valor bruto equivalente a 189.431 millones de euros
http://economia.elpais.com/economia/2012/03/30/actualidad/1333099186_037047.html

30 de març del 2012

L'Estat desencalla les obres pendents per completar el TAV Barcelona - Figueres



El Consell de Ministres autoritza una inversió de 31 milions d'euros per a la construcció de l'estació provisional de Girona

Surt a concurs el muntatge de la via entre La Sagrera i Mollet del Vallès per 13 milions

 

La Síndica teme una Barcelona basada en el lujo y Las Vegas

 

 

Maria Assumpció Vilà, que ha presentado este viernes su informe de 2011, se ha interesado por el tipo de ciudad que tiene en mente el gobierno municipal 

 

Vida | 30/03/2012- Barcelona. (Efe).- La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha preguntado este viernes si el modelo de ciudad por el que apuesta Barcelona es poner "Las Vegas en el área de Barcelona o el lujo de los yates en el puerto de la Barceloneta", en alusión a estos dos proyectos urbanísticos que apoya el gobierno municipal.

La Síndica, que hoy ha presentado en el pleno municipal su informe de 2011, cuando recibió 1.776 quejas ciudadanas, un 17% más que el año anterior, se ha permitido una reflexión final "sobre la crisis económica y la justicia social", que ha formulado en voz alta dirigiéndose al gobierno municipal de CiU.

"No es objeto de este informe, pero no puedo evitar pensar en qué modelo de ciudad quieren los barceloneses a la vista de proyectos como Las Vegas en el área de Barcelona o el lujo de los yates en el puerto de la Barceloneta", ha dicho la Síndica.

Vilà ha expresado abiertamente su opinión: "No creo que proyectos como estos tengan dimensión humanística ni sirvan suficientemente para dar trabajo ni vivienda a nuestros conciudadanos".

"Tampoco creo que intervenciones poco meditadas sobre el fenómeno de la prostitución ayuden a las personas que la sufren y, por lo tanto, sería necesario un debate ciudadano sobre el tema", ha añadido.

La defensora de los vecinos de Barcelona ha insistido en que "en tiempos de crisis y de regresión económica" es necesaria una defensa "de los derechos fundamentales, la promoción de los valores sociales y el llamamiento a la equidad a la hora de establecer prioridades en el reparto del pastel, porque cuanto más pequeño sea más equitativo ha de ser su reparto".

En la presentación de su informe anual, la Síndica, que ha confesado su "pasión por la justicia social", ha advertido que la crisis económica "nos está llevando a una crisis social" y ha alertado que "se está agravando" el problema de las personas sin hogar en Barcelona.

Vilà ha resumido las 105 recomendaciones que ha hecho a lo largo del 2011 al ayuntamiento, entre ellas promocionar el derecho a la vivienda para todo el mundo y establecer un sistema que garantice el acceso a la vivienda asequible para personas sin recursos porque "dadas las desigualdades sociales aún hay personas que viven en espacios humillantes".

Poner a disposición de la Bolsa de Vivienda de Alquiler de Barcelona los pisos subastados que están en poder de las entidades de crédito, regular la utilidad social de los pisos de uso turístico, establecer medidas contundentes contra la contaminación acústica y la instalación "incorrecta" de maquinaria de climatización y permitir una salida escalonada de las salas de fiestas, son algunas de las recomendaciones de la Síndica.

También "reducir las molestias provocadas por la recogida nocturna de basuras", por lo que ha propuesto "estudiar la posibilidad de cambiar periódicamente los itinerarios o los horarios de los camiones de recogida".

Vilà también ha recomendado "favorecer el buen uso de la bicicleta" y que se apliquen "cláusulas de la igualdad de género en la contratación municipal", además de "incrementar los recursos sociales básicos para la población".

Todos los grupos municipales han agradecido la labor y el "rigor" de la Síndica y han compartido buena parte de sus recomendaciones. El presidente del grupo municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, únicamente ha discrepado de la opinión de Vilà sobre el endurecimiento de la ordenanza cívica para prohibir la prostitución en la calle.

El alcalde Xavier Trias ha agradecido el trabajo de la Síndica, se ha comprometido a mantener esta institución y hacer que sea "una entidad de prestigio", aunque le ha advertido que "no ha de ser una herramienta para hacer política".

En este sentido, el concejal de CiU Jordi Martí, que también ha agradecido el "rigor" de la Síndica, ha prometido seguir sus recomendaciones "desde la lealtad institucional" pero teniendo en cuenta "la distribución competencial que limita el campo de juego".
http://www.lavanguardia.com/vida/20120330/54279207204/sindica-teme-barcelona-basada-lujo-y-las-vegas.html

Els problemes d'Espanya




Josep Miró i Ardèvol - 30/03/2012 - Català - Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol

És evident que la crisi és al centre d'atenció i és lògic que així sigui. El nombre d'aturats d'Espanya i les perspectives de que segueixin creixent constitueixen una llosa d'un pes tan aclaparador que configuren un forat negre que ho absorbeix tot. Però, precisament en raó d'aquesta crisi, cal pensar la realitat espanyola des de la perspectiva del que és econòmicament i política. Les autonomies, que van representar un paper dinamitzador de la vida espanyola, ara constitueixen el boc expiatori del malbaratament. És cert que això en molts casos s'ha produït, però la seva dimensió, en termes absoluts, i això importa i molt, és petita al costat de com malgasta els diners el Govern espanyol.

La regió més poblada -tan gran com pugui ser-ho Suècia, es tracta òbviament d'Andalusia- és el receptor net dels recursos públics, que li han arribat en quantitats extraordinàries. Ho han fet de la solidaritat dels espanyols i també d'una mena de Pla Marshall, de la solidaritat dels europeus. Donada la dimensió demogràfica d'Andalusia el volum d'aquest ajut econòmic és extraordinari i porta funcionant des de fa més d'un quart de segle. Malgrat això, Andalusia no s'ha mogut del penúltim lloc en el rànquing de renda per càpita d'Espanya, i ocupa, juntament amb Canàries, el primer lloc en la xifra d'aturats. Té excel·lents autopistes, prestacions de tot tipus, que en altres comunitats no existeixen. Però tot això respon a aquest flux de diners exterior. Enganyar sobre aquest punt és un error terrible, però hi ha moltes persones que viuen en aquesta condició amb la col·laboració del Govern espanyol de torn i dels dos grans partits.

A l'altre extrem del model tenim el cas del País Basc i Navarra, que per raons històriques ben conegudes gaudeixen d'un sistema fiscal, el Concert Econòmic, que els confereix, des d'aquest punt de vista, un estatus no ja federal sinó confederal. Res a dir. Sóc el primer a afirmar que els drets històrics han de tenir cabuda en l'Estat contemporani. I qui dubti d'aquesta qüestió que recordi l'advertiment que Sòfocles fa en el seu Antígona, sobre el poder que legisla sense considerar els seus drets consuetudinaris, la força de la tradició. Però dit això cal dir que l'existència del Concert no porta necessàriament aparellat que el País Basc i Navarra no participin, en el nivell que els correspongui per la seva renda, en el mecanisme de solidaritat, és a dir de redistribució interna que existeix a Espanya. Una cosa és recaptar els impostos, pagar la quota a l'Estat, i una altra que en aquesta quota, o just al costat, no existeixi un afegit de solidaritat. Autogovern confederat, com és aquest cas, sí, no ho discuteixo, absència total de solidaritat, no. Dir això també és impopular perquè el Concert, tal com està plantejat, és el senyal d'identitat d'aquestes comunitats autònomes, tant que els partits com el PSOE i el PP, que es consideren partits espanyols, mai han qüestionat aquesta realitat.

A aquesta situació se li pot afegir encara una tercera, que és que el partit de l'oposició al Govern, el PSOE, molt malmès després de les eleccions, es faci fort en les comunitats autònomes més subsidiades d'Espanya, Andalusia per unes causes, Astúries per altres, i només falta que s'afegeixi Extremadura, on governa el PP, però per falta d'acord entre PSOE i Esquerra Unida. Al Partit Socialista, que ha sabut exercir amb extraordinària habilitat la doble condició de partit espanyol i partit regionalista andalús, només li falta que passi a ser el partit dels subsidiats. I això em torna a la situació de la crisi econòmica. Per sortir de la crisi cal utilitzar la capacitat de treballar, de fer-ho bé i també de justícia, però, atenció, perquè és just donar a cadascú el que li correspon.

En aquest context de tensions de situa el paper de Catalunya, en el qual Convergència ha iniciat, o així sembla si més no, una etapa que pot accentuar les tensions espanyoles. L'argument de Convergència té una forta capacitat d'arrelament, amb independència de raons polítiques, perquè explica una cosa que es veu reflectit en la realitat i que pot reduir-se al següent. Com és possible que els catalans, que en la seva aportació al producte interior brut espanyol ocupa els primers llocs, disposen de menys recursos públics per habitant que altres comunitats autònomes que ocupen els últims llocs en aquesta aportació? Espanya va fer un esforç terrible en la Transició per satisfer les seves grans fractures històriques. Molt em temo que ara cal un esforç similar per superar les noves que han aparegut, i la crisi no pot ser excusa, perquè cal recordar que quan es va emprendre aquella tasca en la Transició es vivia també una altra crisi econòmica que tenia unes característiques aclaparadores .

No es pot continuar fugint de la realitat, perquè sempre acaba apareixent.


Josep Miró i Ardèvol, president d'E-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics

28 de març del 2012

La Moncloa posa en marxa la web per millorar la llei de transparència

 

La Moncloa posa en marxa la web per millorar la llei de transparència

El govern espanyol obre un període de consulta via internat perquè els ciutadans facin propostes per a la nova legislació. Per primera vegada es regula el dret dels ciutadans a conèixer les actuacions de les administracions


 
La web consta de dos apartats, un des d'on es pot accedir al text complet o a qualsevol article en concret, i un altre amb un formulari perquè el ciutadà participi en el procés de consulta pública. En aquest formulari es podran enviar els comentaris i aportacions que el govern espanyol valorarà més endavant. A més, s'ofereix la possibilitat d'adjuntar arxius de text per fer comentaris més amplis.

Per facilitar i ordenar aquestes aportacions, el formulari està dividit també en tres apartats, segons cadascun dels vessants de la llei: transparència, accés a la informació pública i bon govern. El govern espanyol també assegura que es tindran en compte les aportacions que es facin des de les xarxes socials.

La futura llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern obligarà totes les administracions a respondre en el termini d'un mes les consultes dels ciutadans i castigarà, amb penes de fins a deu anys d'inhabilitació, els càrrecs que falsegin els comptes o ocultin dades comptables.

Espanya és dels pocs estats europeus que encara no tenia una llei de transparència. L'anomenat 'open goverment' ja s'ha implantat als Estats Units, el Regne Unit i els països nòrdics. Un dels principals impulsors de la iniciativa és el president nord-americà Barack Obama. Els EUA tenen, per exemple, la web 'Data.gov', que, entre altres qüestions, permet saber qui i quan ha visitat la Casa Blanca i si els visitants han donat diners a les campanyes electorals.

A Espanya, la plataforma Coalicción Pro Acceso, integrada per 54 organitzacions, ha reivindicat mesures similars. La 'Campaña de las 100 preguntas' va posar de manifest la poca transparència de les administracions espanyoles.

 http://www.ara.cat/politica/posa-marxa-consulta-publica-Llei-transparencia_0_670733024.html

27 de març del 2012

Artur Mas hauria de visitar els vaguistes de fam (7)



"Ens equivoquem greument si ens pensem que el setge a la llengua, fora del Principat, no és cosa nostra"
Crec que el president de Catalunya, Artur Mas, hauria de viatjar a Mallorca per entrevistar-se amb Jaume Bonet i Tomeu Amengual, els jubilats que han recorregut a una vaga de fam per defensar la llengua catalana. Una llengua que el govern balear de José Ramón Bauzà intenta anorrear fins a convertir-la en residual. Recordem que amb l’arribada del Partit Popular al govern de les Illes, el català, tot i ser la llengua pròpia del país, ha deixat de ser un requisit per treballar a la funció pública i ha passat a ser un simple mèrit. L’espanyol sí que és obligatori, però el català no. Això, evidentment, és un acte de violència tan brutal i inadmissible que tots els mitjans de comunicació n’haurien d’anar plens, denunciant-ho i despertant la societat. N’hi ha que han trigat un mes a donar-li rellevància. Però ja sabem que la missió dels nostres grans mitjans de comunicació no és despertar els catalans, sinó adormir-los. Fer-los creure que no passa res, que tot va bé, que la presó on viuen té unes parets ben maques i que encara que la llengua mori a les Illes, als principatins no els mancarà el plat a taula. El cert, però, és que cal ser molt indolent per creure que els atacs que rep el català a les Illes, al País Valencià i a la Franja de Ponent no afecten Catalunya i que posar-hi un reflector ben potent al damunt seria una ingerència en afers aliens.

Ens equivoquem greument si ens pensem que el setge a la llengua, fora del Principat, no és cosa nostra. I tant que ho és! Els afers lingüístics de les Illes són els nostres afers, i una manera de situar aquesta qüestió en primera plana informativa i de torpedinar el genocidi lingüístic del govern balear és que el president Mas agafi un avió, viatgi a Mallorca i visiti Jaume Bonet i Tomeu Amengual tot interesant-se per la seva salut i per la situació d’asfíxia que la llengua està patint en aquelles terres. És ben segur que el PP –especialment el PP balear– traurà foc pels queixals en veure’s il•luminat per un reflector tan potent com aquest –no hi ha res que el maquiavèl•lic odiï més que la llum–, però el president de Catalunya no pot romandre indiferent davant d’una agressió tan perversa i anihiladora. No s’entendria que mentre la Confederació d’Educadors del continent americà se solidaritza amb els vaguistes defensors de la nostra llengua, el president català guardi silenci i miri a una altra banda. I, per prendre’n consciència, només cal respondre aquestes dues preguntes: la llengua que parla el president Mas no és la mateixa que la que parlen Jaume Bonet i Tomeu Amengual? Aleshores, per què les agressions que està rebent aquesta llengua a les Illes no haurien de merèixer l’interès i l’atenció de la figura institucional més rellevant dels Països Catalans? Crec que aquesta figura té el deure de crear consciència i de fer costat a aquelles persones que humilment, allà on sigui, no dubten a arriscar el més preuat que tenen, que és la seva vida, en defensa de la llengua, de la identitat i de la dignitat del poble català. Si us plau, president Mas, aneu a Mallorca.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/03/artur_mas_hauria_de_visitar_els_vaguistes_de_fam_82870.php



El darrers articles sobre la vaga de fam per la llengua catalana, publicats a la Cuca de Llum:

>> 50.000 persones a la manifestació per la llengüa a Palma de Mallorca diumenge 25 març 2012 (6)

>> Barcelona es manifesta contra els atacs a la llengua a les Illes (5)

>> Tomeu Amengual s'afegeix a la vaga de fam per la llengua (4)

>> 23 DIES SENSE INGERIR ALIMENTS El jubilat balear en vaga de fam per la llengua catalana diu que la protesta és "indefinida" (3)

Missatge des d'Israel a l'Iran i retorn:us estimem





          ¡¡¡¡¡¡¡ REACCION DE AMOR POPULAR INAUDITA ENTRE LOS PUEBLOS DE ISRAEL E IRAN !!!!!!!!


Este video demuestra una vez más, cuan apartados están los gobernantes de nuestros pueblos, y como lejos de representarnos y protegernos, nos venden a los intereses de los dueños de la banca internacional, literalmente como en un mercado de esclavos, cuando ahora mismo, éstos,  están apunto de legalizar su poder absoluto en el mundo, con la complicidad de dichos políticos vendidos,  y así será si la humanidad no reacciona elevando su autoconciencia y su responsabilidad para consigo misma, persona a persona, familia a familia y país a país, ¡¡¡ Yá !!!.

Si no nos movemos, no nos quejemos luego de lo que pueda acontecer a nuestros hijos , pues les dejamos una herencia de irresponsabilidad, mirando siempre hacia otra parte para no enfrentarnos a la realidad.

Nosotros somos quienes les sostenemos en sus lugares de dominio y poder.
Sin nosotros ellos no son nada.
Viven de nuestra complacencia y dejadez.

Realmente el poder es nuestro y lo temen, por eso intentan siempre trasladarnos su miedo.


¡¡¡ Usemos nuestro poder de una vez como han sabido hacer en Islandia, lo cual han acallado los medios de comunicación de nuestro país. !!!
Islandia encarceló a políticos y banqueros corruptos y su economia de nuevo está a flote.
¿Por cuanto tiempo más esperaremos?

50.000 persones a la manifestació per la llengüa a Palma de Mallorca diumenge 25 març 2012



NO TOQUEU  SA LLENGUA NOBLE 
QUE HEM APRESA DES PADRINS, 
ES CATALÀ ÉS DES POBLE
 I ES POBLE, DES MALLORQUINS
Mateu Xurí

__________________________________

NO TOQUEIS ESTA LENGUA NOBLE
QUE HEMOS APRENDIDO DE LOS ABUELOS,
EL CATALÁN ES DEL PUEBLO
Y EL PUEBLO, DE LOS MALLORQUINES
Mateu Xurí










24 de març del 2012

Barcelona es manifesta contra els atacs a la llengua a les Illes


Foto: @marcbataller.

Una concentració als Jardinets de Gràcia convocada per Illencs pel Català, precedeix la gran marxa de diumenge a Palma

Els Jardinets de Gràcia s'han omplert de manifestants sota el lema 'Aturem l’extermini del català a les Illes' convocats per Illencs pel Català en solidaritat amb la marxa per la llengua que es farà a Palma diumenge. Els escriptors Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Piñol i Julià de Jòdar van cridar ahir a participar en la concentració per protestar pels atacs a la llengua del govern de José Ramón Bauzá i per reclamar també una reacció del Principat per una llengua que és de tots.

Illencs pel Català és una xarxa d’illencs que resideixen a Barcelona preocupats pels retrocessos en política lingüística de les Balears.

La portaveu de l'entitat, Irene Jaume, va explicar ahir en una conferència de premsa que 'la iniciativa responia a la preocupació d'una gran part de la comunitat illenca del Principat, per la situació d'apartheid lingüístic que el govern de José Ramón Bauzá imposa a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera'. En opinió seva, 'les agressions que la llengua i la cultura catalanes sofreixen a les Illes són part d’una planificació perfectament estudiada des dels grups de pressió de la dreta espanyola, especialment la FAES, i que ja s'ha posat en pràctica al País Valencià i a Galícia'. A més, va dir, 'el govern de Bauzá és titella de grupúsculs ultraconservadors, com el Círculo Balear, que no representen el sentiment de la immensa majoria de la gent de les Illes'.



Josep Maria Espinàs va manifestar que se sentia preocupat per 'una situació molt complexa', i va recordar que des dels anys cinquanta del segle passat fins ara havia viscut tot d'agressions contra la llengua catalana; que, malgrat els avenços en alguns àmbits en el conjunt dels Països Catalans, iniciatives com les de l’executiu Bauzá indiquen que 'els enemics del català han anat rearmant-se amb el pas del temps'.

Sánchez Piñol va argüir que no hi havia 'cap mena de conflicte lingüístic al carrer, ni al Principat ni a les Illes'; que, 'quan la llengua pròpia del país es troba en condicions desfavorables, com és el cas del català, allò que hauria de fer un govern decent és defensar-la, no pas atacar-la'.

Julià de Jòdar va proposar de bastir des de la base un moviment en defensa de la llengua 'a tots els racons del país' i va denunciar 'la nul·la determinació de les institucions de Catalunya a l’hora de defensar la cultura comuna de tots els Països Catalans'.

Els Sindicats d'Educació americans se solidaritzen amb la vaga de fam de Jaume Bonet
Jaume Bonet, que fa vint-i-dos dies que manté la vaga de fam en defensa de la llengua, no para de rebre suport de tot arreu. Un dels últims missatges d'adhesió li ha vingut de la Confederació d'Educadors Americans (CEA), que aplega cinc milions de mestres del continent americà. La CEA se solidaritza amb Bonet que 'defensa la llengua pròpia amb una vaga de fam'.

'Els treballadors de l'Educació del continent americà ens afegim a la lluita pel respecte i la preservació de les identitats –diuen en una carta enviada a Jubilats per Mallorca–; una lluita no tan sols en defensa de la cultura pròpia, sinó també per a construir millors condicions de vida i de relació entre els pobles'.

La carta, signada pel president de la CEA, Fernando Rodal, acaba celebrant el respecte a la identitat dels pobles i al dret de mantenir-la.

Tomeu Amengual s'afegeix a la vaga de fam per la llengua



Entre demà i dimarts començarà el desdejuni al costat de Jaume Bonet, que fa vint-i-tres dies que protesta

n nou vaguista de fam per la llengua s'afegirà entre demà i dimarts a la protesta que fa vint-i-tres dies que fa Jaume Bonet a Mallorca contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Es tracta de Tomeu Amengual, un altre jubilat de 64 anys, que es proposa rellevar el seu company quan a aquest 'no li quedin forces'. En aquest sentit, fonts pròximes a Bonet expliquen que ha passat els últims tres dies estirat i sense rebre visites i que comença a patir pel cansament del seu cor. 'Es troba molt fluixet i dèbil, però és valent i coratjós', ha afirmat una persona del seu entorn.

Jaume Bonet continua rebent suports de tot arreu. Un dels últims ha arribat de la Confederació d'Educadors Americans (CEA), que aplega més de cinc milions de treballadors de l'Educació del continent americà. La CEA ha mostrat la seva solidaritat amb Bonet per 'tirar endavant la defensa de la llengua pròpia amb una vaga de fam'.

'Els treballadors de l'Educació del continent americà ens afegim a la lluita pel respecte i la preservació de les identitats', diuen en una carta enviada a Jubilats per Mallorca, i destaquen 'no només la defensa de la cultura pròpia sinó també una lluita que permet construir millors condicions per a la vida quotidiana i la relació entre els pobles'.

La carta, signada pel president de la CEA, Fernando Rodal, acaba celebrant el respecte a les identitats dels pobles i el dret a exercir-les.

23 de març del 2012

Alfred Bosch, diputat al Congrés per ERC, Rcat i Catalunya Sí, a Sáenz de Santamaría:




Subido por el 25/01/2012
Intervenció d'Alfred Bosch durant la compareixença de Soraya Saez de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol, a la Comissió Constitucional del Congrés (24/01/12)  Vídeo (8:10 min)



"Le propongo un trato, hablemos de recortes, pero no de pequeñeces. Si no le parece bien la deuda catalana, la administración catalana, las delegaciones catalanas en el exterior, la gestión catalana de los aeropuertos propios... Si todo esto le molesta, pues recortemos Catalunya, toda entera. Expúlsenos de este Reino, en el cual los culpables nunca son aquellos que mandan, sino aquellos que soportan. Vamos a negociarlo, Señora Sáenz de Santamaria, vamos a hacerlo. Usted se quedará descansada, y nosotros, ¡ni le cuento...!"


<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/SArqoa-Xsew" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  


 
Una resposta tranquila i ponderada de l'Alfred Bosch, que fa que li donem més la raó que ja té. Però no funciona el codi per insertar el vídeo en -forma de vídeo- a la meva blog www.cucadellum.org. Només he pogut insertar la URL. La forma de vídeo convida més a veure'l. Gràcies. (Cuca de Llum. Resposta que no hem pogut insertar a You Tube perquè   fa un error de manera repetida)

22 de març del 2012

23 DIES SENSE INGERIR ALIMENTS El jubilat balear en vaga de fam per la llengua catalana diu que la protesta és "indefinida"



23 DIES SENSE INGERIR ALIMENTS

El jubilat balear en vaga de fam per la llengua catalana diu que la protesta és "indefinida"

 

 

El jubilat de 64 anys Jaume Bonet, que fa 23 dies que no ingereix aliments, ha remarcat que, de moment, no deixarà la vaga de fam en protesta per les polítiques lingüístiques del Govern balear i ha asseverat que aquesta es mantindrà de manera "indefinida".

En aquest sentit, Bonet ha expressat el seu malestar pels rumors que assenyalaven que deixaria la protesta coincidint amb la manifestació per la llengua prevista per a aquest diumenge a Palma de Mallorca.
Sobre la possibilitat que el jubilat sigui a la manifestació, la dona de Bonet ha explicat que el seu marit "no està en disposició de bellugar-se de casa" i ha subratllat que amb prou feines es pot aixecar del llit on està.

El relleu està preparat

En aquest mateixa línia, Tomeu Amengual, el jubilat de també 64 anys que substituirà Jaume Bonet quan a ell "no li quedin forces", ha asseverat que el seu amic està feble i que no està en condicions d'anar enlloc.
Amengual, que fa tres setmanes que s'està preparant per "estar a l'altura de les circumstàncies", ha subratllat que el manteniment de la vaga de fam respon a la intenció d'"apel·lar a la consciència dels parlamentaris populars que no estan d'acord amb la política lingüística del seu partit".
El company de Bonet, que sí que serà a la manifestació de diumenge, ha assegurat que està preparat físicament i mentalment per agafar el relleu en el cas que li comuniquin que Bonet no pot seguir i ha indicat que una tercera persona també s'està adaptant per portar a terme la vaga de fam, si bé ha precisat que "no està autoritzat" a revelar-ne la identitat.
No obstant, el relleu de Jaume Bonet ha recalcat que amb la vaga de fam no pretenen perdre la vida, però ha subratllat que defensar la llengua pròpia mereix "un risc".
http://elperiodico.cat/ca/noticias/politica/jubilat-balear-vaga-fam-per-llengua-catalana-diu-que-seva-protesta-indefinida-1575461


L'associació Escola en Català dona suport a Jaume Bonet:

..."Finalment, des d’Escola en Català volem donar tot el nostre suport al company Jaume Bonet, que està portant a terme una vaga de fam pel català a les Illes, i et convoquem a participar a la concentració que organitzen Illencs pel Català per denunciar els atacs a la llengua catalana perpetrats pel PP de les Illes Balears. Atacs que demostren la voluntat de l’espanyolisme de marginalitzar la llengua catalana. La concentració serà aquest divendres 23 de març a les 20:30h als Jardinets de Gràcia.

Pel català ni un pas enrere!

La vaga de fam afebleix Jaume Bonet, que manté la voluntat de continuar-la




La vaga de fam afebleix Jaume Bonet (19 dies) a 19 març 2012
Ha perdut vint quilos en dinou dies · Continuarà fins que el metge no li digui que arriba al punt de no retorn

Després de dinou dies en vaga de fam, Jaume Bonet, el jubilat de Mallorca que contesta l'ofensiva contra el català de Bauzá, ha perdut uns vint quilos de pes, però diu que continuarà fent vaga fins que el metge no li digui que arriba al punt de no retorn. El seu estat de salut s'ha afeblit considerablement, i ara el seu grup de suport li ha restringit les visites, que només es podran fer d'una manera concertada.

Bonet va començar la vaga de fam el primer dia de març per denunciar que el president del govern de les Illes, José Ramón Bauzá, 'vol abolir el català i substituir-lo pel castellà'. Tal com va explicar en aquesta entrevista a VilaWeb, Bonet no pot parlar gaire estona perquè es cansa i es mareja.

Els membres de l'associació de Jubilats per Mallorca han explicat que refaran l'estratègia que tenien prevista perquè el govern va aprovar divendres el projecte de llei de la funció pública i les tramitacions seran molt llargues, més del previst. Expliquen que no tenen 'estructura' per fer relleus en la vaga de fam durant tant de temps.