22 de març del 2012

23 DIES SENSE INGERIR ALIMENTS El jubilat balear en vaga de fam per la llengua catalana diu que la protesta és "indefinida"



23 DIES SENSE INGERIR ALIMENTS

El jubilat balear en vaga de fam per la llengua catalana diu que la protesta és "indefinida"

 

 

El jubilat de 64 anys Jaume Bonet, que fa 23 dies que no ingereix aliments, ha remarcat que, de moment, no deixarà la vaga de fam en protesta per les polítiques lingüístiques del Govern balear i ha asseverat que aquesta es mantindrà de manera "indefinida".

En aquest sentit, Bonet ha expressat el seu malestar pels rumors que assenyalaven que deixaria la protesta coincidint amb la manifestació per la llengua prevista per a aquest diumenge a Palma de Mallorca.
Sobre la possibilitat que el jubilat sigui a la manifestació, la dona de Bonet ha explicat que el seu marit "no està en disposició de bellugar-se de casa" i ha subratllat que amb prou feines es pot aixecar del llit on està.

El relleu està preparat

En aquest mateixa línia, Tomeu Amengual, el jubilat de també 64 anys que substituirà Jaume Bonet quan a ell "no li quedin forces", ha asseverat que el seu amic està feble i que no està en condicions d'anar enlloc.
Amengual, que fa tres setmanes que s'està preparant per "estar a l'altura de les circumstàncies", ha subratllat que el manteniment de la vaga de fam respon a la intenció d'"apel·lar a la consciència dels parlamentaris populars que no estan d'acord amb la política lingüística del seu partit".
El company de Bonet, que sí que serà a la manifestació de diumenge, ha assegurat que està preparat físicament i mentalment per agafar el relleu en el cas que li comuniquin que Bonet no pot seguir i ha indicat que una tercera persona també s'està adaptant per portar a terme la vaga de fam, si bé ha precisat que "no està autoritzat" a revelar-ne la identitat.
No obstant, el relleu de Jaume Bonet ha recalcat que amb la vaga de fam no pretenen perdre la vida, però ha subratllat que defensar la llengua pròpia mereix "un risc".
http://elperiodico.cat/ca/noticias/politica/jubilat-balear-vaga-fam-per-llengua-catalana-diu-que-seva-protesta-indefinida-1575461


L'associació Escola en Català dona suport a Jaume Bonet:

..."Finalment, des d’Escola en Català volem donar tot el nostre suport al company Jaume Bonet, que està portant a terme una vaga de fam pel català a les Illes, i et convoquem a participar a la concentració que organitzen Illencs pel Català per denunciar els atacs a la llengua catalana perpetrats pel PP de les Illes Balears. Atacs que demostren la voluntat de l’espanyolisme de marginalitzar la llengua catalana. La concentració serà aquest divendres 23 de març a les 20:30h als Jardinets de Gràcia.

Pel català ni un pas enrere!