11 de setembre del 2009

Cinc magistrats de l'Audiència Nacional visitaran les obres del TGV a la Sagrada Famíllia el 23 de setembre








10.09.2009 - 18.57h
Barcelonès Madrid (ACN).- El president i els quatre magistrats de la Sala 8a del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional es desplaçaran el pròxim 23 de setembre a Barcelona per visitar les obres del TGV a l'alçada de la Sagrada Família, segons una interlocutòria que la Sala ha fet arribar a les parts. La visita tan sols durarà un dia i els magistrats analitzaran la possible perillositat de les obres per a l'estructura del temple. Els jutges faran la visita atenent una petició de l'advocat de l'Estat, que vol que es constati que el traçat pel carrer Mallorca no afecta els fonaments ni pot comportar una amenaça real per a l'edifici, contràriament al que sosté el Patronat de la Sagrada Família.


http://www.directe.cat/acn/cinc-magistrats-de-laudiencia-nacional-visitaran-les-obres-del-tgv-a-la-sagrada-famillia-e

http://www.3cat24.cat/noticia/403913/barcelones/Cinc-magistrats-de-lAudiencia-Nacional-visitaran-les-obres-del-TGV-a-la-Sagrada-Famillia-el-23-de-setembre

traducción al castellano:


Cinco magistrados de la Audiencia Nacional visitarán las obras del AVE en la Sagrada Familia el 23 de Septiembre Madrid (ACN) .- El Presidente y los cuatro magistrados de la sala 8ª del Contencioso Administrativo de la Audiencia Nacional se desplazarán el próximo 23 de Septiembre a Barcelona para visitar las obras del AVE a la altura de Sagrada Familia , según una interlocutoria que la sala ha hecho llegar a las partes. La visita tan solo durará un día y los magistrados analizarán la posible peligrosidad de las obras para la estructura del templo. Los jueces harán la visita atendiendo una petición del abogado del Estado , que quiere que se constate que el trazado por la calle Mallorca, no afecta a los cimientos ni puede comportar una amenaza real para el edificio, contrariamente a lo que sostiene el Patronato de la Sagrada Familia.


EL NOSTRE COMENTARI: Tot i que la notícia es d´ahir a les 6 de la tarda, La Vanguardia d´avui 11 setembre no en diu ni una paralula. En el seu lloc ha publicat 3 planes senceres a les fulles roses, comparant l´aceptacio ciutadana de les mateixes obres d´un túnel de l´AVE a Madrid i Barcelona: "Dos ciudades, dos mentalidades".

Els nostres records inmediats son diferents:

1- A Madrid no han patit un desastre com el Carmel

2- Ni han patit un segon desastre com el del Gornal: es increíble que Barcelona tingués interromput el tràfic 50 dies cap a Tarragona, Lleida i Madrid per tren, afectant 100.000 passatgers diaris de Rodalies. Es va fer per la decisió política de l´alcalde de l´Hospitalet Celestino Corbacho, en contra de l´opinió dels enginyers de Camins que ja coneixien el perill de creuar la Riera Blanca amb les obres ferroviàries anteriors. Tots sabem que ara per ara mana mes el polític que l´enginyer de Camins encarregat. L´enginyer del Carmel no ha patit cap càstig, l´Ajuntament de Barcelona va treure la demanda al cap d´un any.


3- I que s´ensorrés l´estació de Bellvitge, 3rt desastre.

4- Ni han tingut les esquerdes d´El Prat de Llobregat.

5- Ni tenen l´experiència recent d´un govern que ha mentit a un organisme internacional con la UNESCO, en dos aspectes: ha dit que la distància de la Façana del Naixement al carrer Mallorca per on pasaría el túnel del AVE es de 61 metres, tot i que en realitat es de 33 metres.




Segon: ha dit que NO HI HAVIA ALTERNATIVES, tot i que n´hi ha com a minim 3: pel Vallès, pel Litoral i pel carrer Aragó.


Aixó ha estat publicat a la prensa el 22 d´agost 2009, i hores d´ara no ha estat desmentit pel Ministerio de Cultura.







La ciutat de París, també molt densa en serveis com Barcelona, ha optat per no ser travessada pel TGV.





El nostre súbsol es també diferent:
Madrid: tenen un subsol a on hi ha aigua, però aigua pràcticament estàtica, NO està en moviment.
Barcelona:

1- El traçat de l´AVE a Barcelona travessa al menys 14 rieres - vegin el plànol de l´Ajuntament de Barcelona -. Ara estàn asfaltades i son carrers de la ciutat, però l´aigua circula en profunditat dirigint al mar les aigues de pluja de Collcerola. Tots sabem com n´es d´irregular el nostre règim de pluges, i el perill de la gota freda que ens inunda la ciutat de tant en tant. Per ara els enginyers no ens han sabut protegir de les inundacions.


2- El subsol al nivell del futur túnel de l´AVE està inundat d´aigua salada, que circula entre sorres i graves, i nóduls d´argila. Per ara els enginyers NO poden controlar l´aigua en circulació, i mes amb variacions del cabal. Un exemple: a Colònia (Alemania) van estudiar el projecte del metro a traves del casc antic durant molts anys. Tot i aixó, al març del 2008 una crescuda del Rin - que està a uns 200-300 m - va ensorrar l´edifici del Arxiu Històric Nacional, a tocar de les obres del metro així com dos inmobles veïns. Les pèrdues son 2 vides i molts documents, alguns perduts per sempre. L´enginyer en cap va dimitir.






Colonia, foto aeria de l´Arxiu Nacional despres del desastre. 3 març 08



3- El túnel de l´AVE farà de pantà al barrar el pas a la circulació de les rieres. L´alçada de la pared serà de 12 metres, es a dir com una casa de 4 pisos. Al lliscar l´aigua per sobre agafarà velocitat i arrossegarà les sorres mes fines; amb els anys serà motiu d´asentaments i por tant d´esquerdes als edificis en superfìcie.

4- Hi ha 1.000 inmobles a l´Eixample afectats. La Pedrera. La Sagrada Família, per quin solar hi circula una riera, vegin la foto.

Hi ha algú que pensi que som millors que els alemanys en questions d´obres públiques?













__