28 de novembre del 2009

Una altra enganxada política per la Sagrera al Ple de l'Ajuntament


La modificació del conveni per finançar la construcció de l'estació de la Sagrera,va tornar a ser objecte de debat ahir en el ple de Barcelona. Amb un argumentari calcat al que ja van exhibir la setmana passada en comissió, govern i oposició van emfatitzar les seves diferències al respecte sense escatimar retrets mutus. I tot això, el mateix dia que el ministre de Foment anunciava l'aprovació de la posada a licitació del projecte en el consell d'administració d'Adif del desembre. La novetat és el preu de sortida, 677 milions d'euros, una quantitat sensiblement inferior als 702 milions que s'havien anunciat darrerament.

Tornant al debat, el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va ser l'encarregat d'obrir foc qualificant el nou conveni de «disbarat i d'hipoteca pel futur de la ciutat». Concretant la crítica, va censurar que una part substancial de l'estació –fins a 287 milions– es pagui amb plusvàlues i, per tant, va exigir que aquesta suma l'aporti directament «o Foment o Adif». Un pretext que també va ser bandejat per Alberto Fernández Díaz (PP), que alhora va recalcar els múltiples retards que acumula el projecte. ERC, tot i votar favorablement amb el govern, va mostrar un discurs moderament crític: «No acceptarem cap canvi de planejament fins que l'estació estigui licitada» va exposar el republicà Ricard Martínez. El responsable d'Urbanisme, Ramon Garcia Bragado, va ser qui va defensar la proposta, repartint crítiques cap a l'oposició i emfatitzant un missatge: «L'estació la paga Foment, que quedi clar.» D'altra banda, el ple va aprovar, per unanimitat, una proposta de CiU de suport al corredor ferroviari Ferrmed.

Darrera actualització ( Dissabte, 28 de novembre del 2009 02:00 )

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/109400-la-linia-castelldefels-cornella-arribara-a-la-diagonal-pel-tercer-tunel-de-rodalies.html