29 de novembre del 2009

Ens regalen engrunes ferroviàries

El ministre de Foment, José Blanco, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i els alcaldes de Cornellà i Vimbodí i Poblet han signat quatre convenis de col·laboració per millorar la xarxa viària i ferroviària catalana. El ministeri aportarà 10,1 milions d'euros, a l'espera de la formalització del traspàs definitiu de Rodalies.

Un dels convenis que s’ha signat aquest divendres recull dues actuacions per a la millora en les comunicacions viàries a les comarques del Segrià i la Ribera d’Ebre. L'aportació econòmica de l'Estat és de 6 milions d'euros, en aquesta actuació.

El relatiu a Vimbodí i Poblet significarà l'ampliació del pas subterrani del ferrocarril en aquest municipi. L'Ajuntament serà l'encarregat d'adjudicar i executar les obres que tenen un finançament de 600.000 euros per part del ministeri de Foment.

Pel que fa a Cornellà, el conveni concreta una aportació de 3 milions d'euros per al finançament de part de les obres de construcció d’un viaducte de connexió entre la carretera del Prat de Llobregat i la rotonda elevada de la A-2, per a donar accés a l’àrea de la Plana del Galet.

El quart conveni signat fa referència a l'ampliació de l'estació ferroviària de l'Aldea i la construcció d'una terminal de mercaderies, pel qual Foment es compromet a donar mig milió d'euros.