14 de juliol del 2016

El Suprem rebutja investigar Fernández Díaz per les converses amb el director d'Antifrau





El Tribunal Suprem rebutja investigar Jorge Fernández Díaz arran de les converses amb el ja exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, en què parlaven de buscar casos de corrupció que involucressin dirigents de CDC i ERC. Segons ha informat la Fiscalia General de l'Estat, la Fiscalia del Suprem conclou que "no hi ha indicis suficients" per obrir una investigació contra el ministre de l'Interior en funcions. D'aquesta manera, descarta que se'l pugui invesigar per prevaricació ni per haver preparat proves falses

El Ministeri Públic s'ha pronunciat d'aquesta manera sobre les denúncies que van presentar ERC, el PSC i Catalunya Sí que es Pot.

Segons les filtracions que ha anat publicant el diari "Público", Fernández Díaz i De Alfonso van comentar, entre altres qüestions, la voluntat d'apartar Artur Mas de la direcció de CDC afavorint el lideratge de l'exconseller de Justícia Germà Gordó. També van parlar de "dosificar la munició" que estaven preparant contra Convergència unes setmanes abans de la consulta del 9-N. A les converses, el ministre de l'Interior va dir que Mariano Rajoy estava al cas de les qüestions i va explicar a De Alfonso que la Fiscalia podia "afinar" alguns casos.

El comunicat de la Fiscalia General de l'Estat informa que ha derivat a les fiscalies de Madrid i Barcelona les denúncies contra De Alfonso per suposades malversació de fons i revelació de secrets. Aquests són les organismes judicials que es poden pronunciar en aquest cas, tenint en compte que De Alfonso, a diferència de Fernández Díaz, no és aforat

De Alfonso va haver de plegar de l'Oficina Antifrau de Catalunya després que tots els grups del Parlament -tret del PP- van votar a favor del seu cessament arran de la publicació de les converses. 

Les converses van tenir lloc entre el 2 i el 16 d'octubre del 2014, abans de la consulta del 9-N. "Publico" va lliurar a la Fiscalia un llapis de memòria amb les gravacions i va explicar que les havien rebut de forma anònima.

........


La fiscalia no veu indicis per a investigar Fernández Díaz per conspirar amb De Alfonso

 

Investigaran si hi va haver delicte de revelació de secrets i malversació de fons · Va ser denunciat per ERC 

En relació a aquestes denúncies, que incloïen malbaratament de cabals públics i d’altres, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha conclòs, pel que fa al ministre de l’Interior, únic aforat davant del Tribunal Supremo, que del contingut de les converses ‘no es desprenen indicis suficients’ per iniciar una investigació penal per preconstitució falsa de proves, prevaricació administrativa ‘ni per la resta de tipus penals’.

Pel que fa als fets denunciats relatius a De Alfonso, la Fiscalia del Suprem ha derivat les actuacions a la Fiscalia Provincial de Madrid, perquè valori en seu competent la possible existència del delicte també denunciat de revelació de secrets.

I pel que fa al possible malbaratament de cabals públics, la Fiscalia del Suprem ha remès testimoni a la Fiscalia Provincial de Barcelona perquè ho investigui.

1 comentari:

Ceci ha dit...

Qui naps cultiva, naps recull. Més I més desafecció a les institutions espanioles