30 de novembre del 2009

La nostra "democràcia de perfil baix"



...de democràcia de perfil baix. El sistema polític espanyol ha resultat ser un joc amb les cartes marcades, on és impossible participar amb un mínim de garanties i amb igualtat de condicions. Allò que ells en diuen Espanya només hi té opció Castella. Tota la resta està condemnada a la vexació, a la impotència i, en darrer terme, a la desaparició. Espanya enganya, Espanya escanya. Els espanyols no coneixen altra llei que la de la selva. Saben que demogràficament són la part majoritària, que ja no poden anar amb les pistoles pel carrer, que no poden enlairar un nou dictador –o dictadora-, accedeixen de mala gana al sistema democràtic.
 
Passem així del cop de garrot a l’asfíxia econòmica. El balanç de la democràcia ens porta als catalans l’espoli fiscal. Moral i material. Hem passat de tenir el cent per cent de les multinacionals catalanes amb seu al país a tenir-ne amb prou feines una. A Espanya no és poden fer negocis en català. No es poden fer “opes” a empreses espanyoles. Els bancs catalans ja van ser enfonsats i ara veurem què passarà amb les caixes que vulguin mantenir la seva catalanitat o independència –econòmica-. La democràcia de perfil baix a la qual ens sotmet Espanya ens obsequiarà amb unes caixes farcides de polítics en els seus òrgans democràtics de gestió.
...Cap més arma que no sigui el vot. Mort a la democràcia de perfil baix.

Dessmond ; http://blocgran.cat/?p=1149 ; http://dessmond.blogspot.com/
 

Afegit a 10 d'abril 2015:  

"Catalunya sota Espanya. La opressió nacional en democràcia" Aquest llibre d'Alfons López Tena (Dèria Editors.2009) parla amb tot detall de les portes falses de la Constitució de 1978. No ens convindria a tots els catalans encarregar.li que vigili la futura Constitució de Catalunya, ...perquè NO tingui portes falses?

LLegiu la llisteta de portes falses de la Consti del 1978 a:

Constitució catalana: sense les "portes falses" de la constitució d'Espanya del 78, i que han permés la manipulació. No ens convindria que aquest autor "vigilés" la futura Constitució catalana? Cites de "Catalunya sota Espanya" d'Alfons López Tena.

"la baixa qualidad de la democràcia de l'estat espanyol" (pròleg, pàg.16)


Afegit a 16 abril 2015:

Crec que la segona llei què garanteix una democràcia de qualitat és la que reguli el conjunt del sistema electoralFa 35 anys que tenim una Llei Electoral "provisional": partits piramidals a on només mana i té poder el que fa cap;  llistes electorals tancades, l'ordre dels diputats el decideix  el cap del partit, amb capacitat de substituir el diputat a mitja legislatura per un altre persona no elegida. Això i molta més lletra petita que no conec.  Els partits han de fer·se l'harakiri i cedir poder als votants, per això fa anys i panys que negocien una nova llei electoral, sense cap resultat per ara.