En el seu vot particular, la consellera Genaro afirma que l’informe en qüestió es va sotmetre a votació sense que els membres del Ple coneguessin la versió definitiva i sense complir els terminis legals previstos. Genaro parla d'“incomprensible urgència”. Les interpretacions són lliures, però tenint en compte el rerefons polític de tot el procediment, és fàcil sospitar que, continuant l’operació Soraya, la intenció era afegir obstacles per impedir l’indult als presos polítics catalans o, si més no, afegir llenya al foc del conflicte català per desestabilitzar el Govern de Pedro Sánchez
 
El president espanyol serà a Barcelona dilluns, sembla que per explicar els indults, i potser se’n adonarà que sent com seran benvinguts, no seran en absolut suficients per resoldre el conflicte català, perquè des d’un bon principi el problema polític no és a Catalunya, sinó en la metàstasi institucional madrilenya a la qual ha contribuït en bona part el PSOE i ara també n’és víctima. (Aquesta metàstasi és el que en aquesta blog hem anomenat "l'oligarquia de l'altiplà", són expressions sinònimes. Cuca de Llum)
 
El resum és obvi. L’ofensiva del Tribunal de Comptes coincideix amb l’estratègia política dissenyada per l’ ex vicepresidenta del Govern espanyol per arruïnar persones i famílies de catalans honorables només pel fet de ser-ho, i davant d’això cap demòcrata pot restar indiferent.