9 de desembre del 2009

El govern aparca el conveni sobre el castell de Montjuïc


L’executiu sosté que és un tema que no està damunt la taula.

El govern ha apartat de la seva agenda el debat sobre el conveni, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, que ha de permetre la creació del consorci que gestionarà el nou centre de la pau al castell de Montjuïc. El conveni ha de rebre l’aval de la Generalitat, a més del vistiplau del gabinet de Zapatero. El text que va sortir del consistori de la capital catalana a mitjans de juny va arribar al govern, però mig any després no ha passat el filtre del consell tècnic, pas previ per intentar que el consell executiu hi doni el sí. “No és un tema que estigui damunt la taula”, va confessar a l’AVUI un destacat membre de l’executiu.

Ningú s’atreveix a donar la qüestió per ajornada fins a la propera legislatura, però tot sembla indicar que serà així. I és que, en plena crisi econòmica, amb l’amenaça d’una sentència negativa del Tribunal Constitucional enterbolint el debat polític i l’executiu català centrat a acabar de perfilar mesures contra la corrupció i a favor de la transparència, aquest tema segueix a la carpeta d’assumptes pendents.

.....La conselleria d’Interior va demanar que es delimités que el centre de Montjuïc no entraria en competència amb l’Institut Català Internacional per la Pau, que depèn de l’executiu català, i criticava que el ministeri de Defensa seguís a Montjuïc, així com.....

Els socialistes volen evitar més esquerdes en el tripartit, especialment amb ICV, de les ja palesades amb la llei d’educació al juliol i ara amb la reforma de l’impost de successions. Hi ha qui segueix deixant la pilota a la teulada de l’Ajuntament.

llegir-ho tot a:http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/el_govern_aparca_el_conveni_sobre_el_castell_de_montjuic_80754.php