21 de setembre del 2015

Més problemes per votar per correu. Avui 21.set: Una fallada en el sistema informàtic impedeix de votar per correu durant tot el matíLes oficines de Correus no poden oferir cap servei des de les nou del matí 

Una avaria en el sistema informàtic de les oficines de Correus no ha permès que es pugui votar per correu a les eleccions del 27-S. Aquesta fallada s’ha produït a nivell de tot l’estat espanyol, segons que ha informat una teleoperadora de la mateixa empresa, i no permet oferir cap servei d’enviament urgent, tampoc de paqueteria. L’avaria ja s’ha solucionat i ha durat tres hores, des de les nou fins a les dotze, aproximadament.
...
 Cal recordar que els residents a Catalunya poden votar per correu fins el 24 de setembre i fins el 25 de setembre als municipis on el 24 sigui festiu, com és el cas de Barcelona.

Un cúmul de retards i incidents
Aquesta incident s’afegeix  al retard amb el que es van enviar les paperetes als electors residents a Catalunya i a l’estranger que ho van sol·licitar. L’Oficina del Cens Electoral no va començar l’enviament fins el dia deu, quan ja hauria pogut fer-ho el dia set. Aquesta retard el va ocasionar el recurs presentat per Guanyem al Tribunal Constitucional.

Posteriorment la Generalitat va demanar a la Junta Electoral Central (JEC) ampliar el termini de què disposaven els catalans residents a l’estranger per poder votar arran del retard en l’enviament de paperetes. Amb tot, la JEC ho va desestimar.