22 de novembre del 2007

Compensacions afectats per la suspensió durant un mes del servei de Rodalies. Zapatero promet compensar als municipis afectats però no als usuaris.

El govern espanyol finançaria serveis públics locals com ara llars d'avis o d'infants tot i no ser competència de l'Estat

Madrid Barcelona. El govern espanyol prepara ajuts per compensar els municipis afectats pel tall de la xarxa de rodalies entre Sants i el Prat. En comptes d'indemnitzar directament els milers d'usuaris afectats per un tall de les vies superior al mes, el president José Luis Rodríguez Zapatero anunciava ahir al Congrés que es donarà una «resposta general a les ciutats que s'han vist afectades». Tot i que el president no va ser gens explícit en el què, com i quan de la mesura, fonts properes explicaven a la sortida de la cambra que es tractaria de finançar projectes públics als municipis com, per exemple, llars d'infants i llars d'avis, encara que aquests serveis no formin part de les competències estatals a Catalunya. No hi haurà compensació directa als passatgers.

Però Generalitat i usuaris volen abonaments gratuïts

El govern català liderarà les reivindicacions de les entitats veïnals, sindicals i d'usuaris que van signar el manifest del transport públic, demanarà al Ministeri de Foment i a Renfe que estableixin una línia col·lectiva de compensacions per mitjà de l'entrega gratuïta als passatgers afectats d'abonaments de viatge per una temporada. La Generalitat també establirà una finestreta única perquè els passatgers que ho desitgin recorrin a les reclamacions mitjançant les juntes arbitrals del Transport o de Consum. Amb tot, aquesta darrera és una mesura que ni la Generalitat ni les entitats del manifest consideren la més pràctica perquè comporta certa judicialització del procés. En qualsevol cas, es considera que la gratuïtat del servei mentre no arribi el TAV a Sants és una mesura positiva però insuficient perquè no suposa cap compensació posterior a les molèsties patides.
de : diari El Punt http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2638433

Comentari: Realment hi ha coses a les que no trovo cap explicació, cap ni una. Es diu i es repeteix que Zapatero necesita absolutament dels vots de Catalunya per guanyar les eleccions de mars. Funcionant així mes aviat augmentará l´abstenció. Ens tracten a sac, de qualsevol manera. O be aixó que diuen no es veritat o be: si us plau, que hi ha algu qu´estigui lleigint aixó i vulgui explicar.m´ho?