7 de setembre del 2009

Més de 5.500 persones estan adherides a una plataforma per suprimir l'impost de successions a Catalunya



L'objectiu és aconseguir la reducció en un 99% de l'impost de successions de Catalunya, per posar-lo a nivell d'altres comunitats autònomes i de la resta de països europeus


Més de 5.500 persones s'han adherit al manifest per l'abolició de l'impost de successions a Catalunya a través de la pàgina web Nosuccessions.org, constituïda al març d'aquest any. Des de la seva constitució l'organització ha recol·lectat 9.000 euros per poder anunciar-se en autobusos de les principals capitals catalanes.

El seu tresorer, Jordi Bonet, ha afirmat que pensen mobilitzar-se quan "tinguin més suport" i s'apropin les eleccions. L'objectiu de la plataforma és aconseguir la reducció en un 99% de l'impost de successions de Catalunya, que pot representar un 30% de l'herència, per posar-lo a nivell d'altres comunitats autònomes i de la resta de països europeus.

Bonet ha afirmat que en matèria tributària no existeix la iniciativa legislativa popular (ILP) i els únics que tenen accés al Tribunal Constitucional són els mateixos parlamentaris que defensen els impostos.

Bonet també ha criticat que l'impost perjudica especialment les classes mitjanes, que a vegades han de renunciar a l'herència perquè no poden afrontar les despeses que suposa l'impost.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/09/mes_de_5_500_persones_estan_adherides_a_una_plataforma_per_suprimir_l_impost_de_successions_a_catalu_70958.php




--