28 de desembre del 2009

"La por d'Espanya a Catalunya" - sembla propera la sentència del Constitucional


Per Víctor Alexandre, extractes.
...sembla que la majoria dels magistrats que integren l'esmentat Tribunal -sis de deu- rebutgen el terme nació, els drets històrics i l'equiparació del català amb l'espanyol.

Neguen la nació catalana perquè tenen por i perquè, negant-la, eviten veure's obligats a reconèixer-ne els drets històrics. Si no hi ha nació, els drets nacionals de Catalunya -com va dir José Montilla l'any 2005- no existeixen i tota competència del govern català es transforma en una generosa concessió espanyola que, arribat el cas, pot ser retirada d'immediat.

...Espanya es veuria obligada a replantejar-se la mentida sobre la qual descansa allò que en diu nació espanyola. L'absolutisme és així, s'erigeix en poder hegemònic i es reafirma per mitjà de la claudicació del dominat. Però té un enemic: ell mateix. Sap que és feble i, per dissimular-ho, es mostra galdosament intransigent i autoritari. Per això també necessita que la llengua del dominat sigui una llengua domèstica, de segona, perquè només així es pot permetre el privilegi d'ignorar-la.

....Ells són espanyols i es proclamen monolingües, i, per tal de no haver d'aprendre la llengua pròpia del país on viuen, exigeixen que els autòctons siguin bilingües. En definitiva, es tracta de mantenir la supremacia d'un poble sobre un altre durant tants segles com sigui possible.
llegir-ho tot: http://www.victoralexandre.cat / article "La por d'Espanya a Catalunya" del 18 novembre 2009