21 de gener del 2013

Catalunya, el País Basc i Escòcia, independents abans del 2035, segons un informe d'experts russos





Diuen que s'han basat en documents de la CIA i el GRU · També apunten la independència de Còrsega, la reunificació d'Irlanda i la divisió de Bèlgica

 21-1-2013
El portal informatiu serbi B92 explica d'un informe elaborat per experts russos que auguren una sèrie de canvis en les divisions territorials dels estats europeus de cara al 2035, dels quals s'ha fet ressò Naiz.info. Segons explica l'informe, els experts diuen que s'han basat en informes dels serveis d'intel·ligència nord-americà (CIA) i rus (GRU). Entre els canvis, la independència d'Escòcia amb el referèndum del 2014, la reunificació d'Irlanda i declaracions d'independència del País Basc i Catalunya. En el cas català, l'estat tindria d'abast territorial el Principat actual i una part de la Catalunya Nord.

A més, la predicció apunta a dificultats en el manteniment de la unitat de l'estat francès, que perdria el territori basc, el nord-català, Còrsega, i una franja al sud, a la zona de Marsella, on s'hi crearà un estat àrab. A la vegada, es preveu la creació d'un nou estat alemany conformat per Alsàcia i Lorena.

També apunta a la divisió de Bèlgica i la unificació de Flandes amb Holanda. També dibuixen la desaparició de Bòsnia-Herzegovina, repartida entre Sèrbia i Montenegro. Itàlia es dividirà en tres parts i Rússia es quedarà amb una part dels territoris de Letònia, Estònia i Ucraïna.