13 de desembre del 2013

Una assessora de Wert pregunta quant cobra Ramon Llull
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en el ple del Congrés dels Diputats, el 20 de novembre passat.


La consellera ministerial truca a la Universitat de les Illes Balears per preguntar per la càtedra que porta el nom del savi mort fa gairebé 700 anys


AGUSTÍN CATALÁN - EL PERIÓDICO / Barcelona. Una assessora del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha preguntat a responsables de la Universitat de les Illes Balears (UIB) "quin sou cobra Ramon Llull".  La insòlita pregunta va ser formulada fa algunes setmanes al director de la Càtedra Ramon Llull de la UIB, segons informa aquest divendres 'Diari de Mallorca'. "¿Quin sou cobra el senyor Ramon Llull per dirigir la càtedra que porta el seu nom?", va deixar anar de cop, tota segura, l'assessora del ministre que més ha criticat la poca preparació dels escolars i universitaris espanyols.


Segons l'esmentat diari, se li va haver d'explicar a la consellera ministerial que el director de la càtedra no es diu Ramon Llull, sinó Joan Antoni Mesquida, que a més dirigeix el departament de Filologia Catalana de la UIB. L'interlocutor balear de l'assessora va decidir no perdre el temps a informar-la de la dimensió històrica i cultural de Ramon Llull i que l'il·lustre mallorquí va morir fa, ni més ni menys, que 698 anys i que, per tant, difícilment està cobrant cap salari públic o privat. Segons sembla, l'assessora estava realitzant una recopilació de dades laborals per a un estudi sobre aquest tipus d'organismes a les universitats espanyoles.

Polèmica i tímid desmentiment

La història de la relliscada ha corregut com la pólvora al campus de la UIB i ha estat objecte de comentaris jocosos per part d'estudiants i professors, que no se sabien avenir de l'escàs nivell de l'assessora ministerial. Aquest divendres a última hor, en el compte oficial de Twitter de la universitat (@UIBuniversitat) s'ha publicat un missatge en forma de tímid desmentiment. "No tenim cap evidència que la informació publicada avui sobre Ramon Llull sigui certa".

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/una-assessora-wert-pregunta-quant-cobra-ramon-llull-2922311