12 de desembre del 2013

Ho han aconseguit: Consulta el 9 de novembre del 2014.



Ho han aconseguit: Consulta el 9 de novembre del 2014
La pregunta serà: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?". Una subpregunta plantejarà: "En cas de resposta afirmativa, vol que aquest Estat sigui independent?"



 Captura de pantalla de Cristina García Altet

Lluís Bou
El president Artur Mas ha tancat aquest matí l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta, amb els líders d'ERC, ICV i la CUP, Oriol Junqueras, Joan Herrera i David Fernández. Els dirigents pro-consulta s'han reunit a partir de les 11 del matí al palau de la Generalitat i han tancat l'acord. La consulta, si el govern espanyol no impedeix el vot democràtic, se celebrarà el 9 de novembre del 2014.


Els partits han consensuat també una pregunta amb una subpregunta. "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?", serà el primer al qual hauran de respondre els ciutadans. La subpregunta interrogarà clarament sobre la independència de Catalunya: "En cas de resposta afirmativa, vol que aquest Estat sigui independent?". Els independentistes per tant hauran de votar sí a les dues opcions, i perquè la segona quedi aprovada haurà de ser aprovada també la primera.


Ara el Parlament demanarà la setmana vinent les competències de referèndum, a través de la via de l'article 150.2 de la Constitució.


Mas: "L'Estat espanyol ha de respectar-ho"

L'acord s'ha negociat aquesta setmana. Mas ha remarcat després en una roda de premsa que el pacte "és molt majoritari' i ha demanat a l'Estat espanyol que sigui democràtic i accepti que els catalans votin. El president ha felicitat els partits per l'esforç que han fet per arribar a un acord.


Junqueras: "Permetrà mobilitzar l'independentisme"

Junqueras ha aplaudit també l'acord, i la fórmula inclusiva de la pregunta. "Hem consensuat aquesta única pregunta encadenada". Permetrà al seu entendre mobilitzar la majoria de la societat catalana, i especialment l'independentisme. "És la pregunta que ERC vol juntament amb una amplíssima majoria del Parlament"., ha insistit. El líder d'ERC no ha descartat entrar al govern, si això ajuda al procés..

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/ho_han_aconseguit_97577.php




http://www.324.cat/ 
http://www.324.cat/noticia/2246373/politica/La-consulta-sera-el-9-de-novembre-amb-una-pregunta-doble-Vol-que-Catalunya-esdevingui-un-Estat-i-si-es-que-si-Vol-que-sigui-un-Estat-independent 




Sorpresa de Solidaritat






López Tena beneeix la pregunta


Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha acollit amb sorpresa l'acord entre les diferents forces que han pactat fer una consulta sobiranista l'any que ve. La pregunta ha rebut el vist i plau de l'exdiputat de la formació, Alfons López Tena.

El dirigent de SI ha remarcat que "el 9 de novembre va caure el Mur de Berlin. El 9 de novembre podrem decidir la independència", ha remarcat en una piulada al twitter.
Llegir tota la notícia: http://politica.e-noticies.cat/sorpresa-de-solidaritat-81436.html