30 de desembre del 2015

Recogen más de 503.000 firmas en menos de 8 dias para cambiar el sistema electoral.

( Jo crec que a Catalunya hem de canviar primer la Llei de Partits, i la LLei Electoral (no sé si van o no plegades), abans de proposar.nos assolir l'independència. Més avall us explico perquè. Quin tema tan important!)

                                                           HA INICIADO LA PETICIÓN UN JOVEN DE 18 AÑOS
La petición solicita a los líderes de PP, PSOE, Podemos, Ciudadanos y UP-IU que cambien "el injusto sistema electoral" para que en "la nueva legislatura se solucione un problema que lastra nuestra democracia".

EFE  |  Madrid  | Actualizado el 22/12/2015


Más de 380.000 personas han apoyado, con su firma y en menos de 48 horas, una petición impulsada por un joven de 18 años a través de la plataforma Change.org en la que se califica el sistema electoral de "injusto" y se pide su reforma.

Tras las elecciones generales del domingo, José Antonio Ruiz, un estudiante de la Universidad de Sevilla, ha promovido la iniciativa a través de la plataforma digital que se propagó rápidamente por las redes sociales.

La petición solicita a los líderes de PP, PSOE, Podemos, Ciudadanos y UP-IU que cambien "el injusto sistema electoral" para que en "la nueva legislatura se solucione un problema que lastra nuestra democracia".

El estudiante argumenta que la ley D'Hont y la circunscripción provincial "son trabas constitucionales que forman parte de un sistema en esencias antidemocrático porque los votos de los ciudadanos no deberían estar condicionados por coeficientes de población".

Ruiz explica en el texto que a la hora de elegir los ciudadanos son iguales ante las urnas, y por ello, que no "han de valer ni más ni menos que los de nadie". La iniciativa ha sido difundida rápidamente por las redes sociales a través del hashtag #1persona1voto2016..


Para unirse:
503.208 firmantes  a las 14:42  del  30.12.2015 - Se quiere llegar a 1 millón de firmas.



( Jo crec que a Catalunya hem de canviar primer la Llei de Partits, i la LLei Electoral (no sé si van o no plegades), abans de proposar.nos assolir l'independència
- Primer que el referèndum, la Llei de Partits. La d'ara és dictatorial (nomes mana el de dalt de cada partit, no és obligatoria la democràcia interna per renovar cada dos anys el líder en sufragi secret) 
- Segon, fomenta la corrupció perquè no resol bé el finançament dels partits.
- Les circunscripcions electorals, les llistes obertes, o tancades o sistema mixte (com l'aleman), el % mínim de vots per accedir a un diputat al Parlament en cas de nou partit polític, si els diputats seran o no aforats, quines inhabilitacions tindran quan siguin diputats i quan ho deixin de ser, quina "pensió", si els hi donem, pels seus anys al Parlament...  Hi ha un munt de detalls, TOTS MOLT IMPORTANTS,  que cal revisar del model de "democràcia dictatorial"  de la dita Transició del 78.  Tot el sistema està ple de trampetes, cal revisar·lo de dalt a baix.
Us deixo el link d'un article recent i molt molt complert sobre el tema, i el link al tag a on els trobareu tots:

>>  Com n'és d'important la llei electoral: A les eleccions espanyoles no tots els escons són per a tots, la trampa del bipartidisme


EN FI QUE NO ENS SENTIM REPRESENTATS PELS PARTITS EN EL   PROCÉS  D'INDEPENDÈNCIA,  SON UN ENTREBANC MÉS QUE  UNA  AJUDA.)