4 de febrer del 2016

L'Audiència Nacional ordena investigar l'ANC


El magistrat accepta les diligències sol·licitades per Fiscalia per possibles delictes de sedició i rebel·lió comesos per l'ANC


L'Audiència Nacional ha fet un pas més en el setge que va iniciar amb els ajuntaments que havien aprovat mocions de suport a la resolució independentista del Parlament del passat 9 de novembre, i ara ha ordenat  investigar l'ANC per determinar el seu paper en l'impuls d'aquestes mocions aprovades per desenes de consistoris catalans.

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha requerit a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra que li informin sobre els estatuts, finançament i activitats desenvolupades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i altres associacions de Catalunya per aclarir si van ser les "impulsores i promotores" de la tramitació de les mocions de suport a la resolució independentista del Parlament.
  En una sentència, a què ha tingut accés Europa Press, el magistrat accepta una sèrie de diligències sol·licitades per la Fiscalia per possibles delictes de sedició i rebel·lió i reclama a les Forces de Seguretat la llista d'ajuntaments que hagin aprovat mocions de suport a la resolució I/XI del Parlament, que va anul·lar el Tribunal Constitucional (TC).

Moreno vol saber la manera en què les propostes van ser incloses a l'ordre del dia de les corresponents sessions plenàries, les seves dates i si facultaven els alcaldes a dur-les a terme executant els "actes pertinents". A més, pregunta quins partits van donar suport a les mocions i el sentit dels informes emesos pels secretaris i interventors dels consistoris.

El titular del jutjat central d'instrucció 2 ha demanat a més informes sobre l'ANC, l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que "semblen ser les promotores" de les mocions. En concret, demanda els seus estatuts, components, data de constitució, mecanismes i vies de finançament, mentre que inquireix si l'Ajuntament de Deltebre (Tarragona) es troba integrat en les esmentades organitzacions.

En relació amb la moció de suport aprovada el 9 de desembre per l'Ajuntament de Vic, ordena recollir del secretari del consistori una còpia de la gravació de la sessió o el document en un altre format de les intervencions de cadascun dels regidors que es van posicionar respecte a la "urgència" de la proposició.



(Si tens raó, hem de protestar per això de l'ANC. - NO ES POT TOLERAR !!! - Això que descriu el texte és el q va passar a l'Alemania dels 3 primers mesos de Hitler, exactament això: a la 1a "cacicada" (va treure de la nòmina als jueus que eren funcionaris, ver fòra de la seva llegítima plaça). Com ningú no va sortir al carrer en Hitler va seguir i seguir... fins la Shoa. Llegiu "Historia de un aleman" de Sebastian Haffner. Ed Destino. )