17 de juny del 2016

La renúncia d’Iglesias al referèndum com a línia vermella arriba a Europa

Ho explica Raül Romeva en una entrevista a 'Die Zeit', on també diu que "no ens podem fiar" de Podemos

Guifré Jordan @enGuifre - 16 de juny de 2016 - Bona part dels mitjans de comunicació de l’Estat espanyol parlen amb temor de la promesa electoral de Pablo Iglesias de garantir un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya. Les tertúlies de Madrid han gairebé ignorat que el líder de Podemos va dir en el debat a 4 d’aquest dilluns que el plebiscit no seria una línia vermella en la negociació amb el PSOE, però la notícia comença a arribar a Europa. De moment, un dels principals diaris alemanys, Die Zeit, se’n fa ressò, en bona part gràcies a Raül Romeva. 
   
 
El rotatiu ha publicat aquest matí una entrevista amb el conseller d’Exteriors, on ho explica: “En un debat electoral a la televisió, ell va dir que el referèndum a Catalunya no pot ser una línia vermella per la formació d’un govern [a l’Estat]”. I ho rebla: “Per desgràcia, no ens podem fiar que [la posició de Podemos] no canviï. Catalunya té l’esperança posada en Podemos”.


Les desavinences JxSí - CUP no afecten els preparatius per la independència
D’altra banda, Raül Romeva també explica durant l’entrevista que el seu departament ni és il·legal ni farà res que transgredeixi la legalitat. Preguntat sobre la negativa de la CUP a aprovar els pressupostos, ha parlat de la moció de confiança a la qual el president Puigdemont se sotmetrà el proper setembre i ha dit que “potser hi ha noves eleccions, o potser no”. En qualsevol cas, però, ha deixat clar que malgrat el desacord entre Junts pel Sí i els anticapitalistes, “els preparatius per la independència no s’estan veient afectats”.