13 de desembre del 2016

ERC i el PDECAT denuncien al ple del Parlament Europeu el procés contra Forcadell

                       Foto: ANC


Terricabras adverteix d'una 'greu vulneració de la llibertat d'expressió' i Tremosa demana a la UE que 'no resti indiferent a les accions de l'estat espanyol' 

 12.12.2016 -  Per: ACN
L’eurodiputat d’ERC Josep-Maria Terricabras i el del PDECAT Ramon Tremosa han reclamat al ple del Parlament Europeu que la Unió Europea reaccioni arran del procés judicial contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. ‘No resteu indiferents a les accions de l’estat espanyol contra els polítics demòcrates catalans’, ha demanat Tremosa durant el debat sobre drets fonamentals a la UE, que s’ha fet aquest vespre a Estrasburg, en què ha participat la comissària de Justícia, Vera Jourová.

‘Quan parlem de l’estat de dret, sovint oblidem la situació en alguns estats membres que tenen una reputació que no sempre es mereixen’, ha dit Terricabras. ‘Em refereixo a Espanya, on divendres la presidenta del parlament català anirà als tribunals perquè va permetre un debat entre els diputats sobre la independència de Catalunya’, ha explicat.
Terricabras ha descrit així el cas contra Carme Forcadell: ‘És una greu vulneració de la llibertat d’expressió, universalment reconeguda als representants democràticament escollits en qualsevol país.’

Tremosa hi ha afegit: ‘No permeteu que Espanya vulneri amb total impunitat els nostres drets fonamentals com a europeus.’ I també: ‘Els tribunals espanyols segueixen ordres del govern espanyol.’ Ha recordat que a les eleccions del 27-S els partits independentistes havien aconseguit majoria absoluta al parlament. ‘Tot el dia parlem de possibles violacions a Hongria i Polònia, i no diem res d’això que passa a Espanya’, ha lamentat. Tremosa ha acabat dient que no volia una Unió Europea ‘amb dobles estàndards democràtics’.

Terricabras i Tremosa ja van escriure el 23 de novembre a tots els membres del parlament, a més del president, Martin Schulz; el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; i tots els comissaris, per denunciar la ‘regressió democràtica d’Espanya’ i l’ofensiva judicial contra polítics independentistes.