13 de desembre del 2016

Puigdemont: "A Catalunya no l’aturarà un simulacre d’Operació Diàleg"
El president de la Generalitat presenta a Barcelona el llibre 'La República Catalana', de Ramón Cotarelo, moderats pel periodista Salvador Cot, al teatre Romea.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha dirigit aquesta tarda explícitament al govern espanyol avisant-lo que “a Catalunya no l’aturarà un simulacre d’Operació Diàleg”. En aquest sentit, ha afegit que “aquest país ha ressistit tot tipus d’envestides” i s’ha mostrat disposat a deixar-se “sorprendre i que hi hagi efectivament diàleg”, tot i que ha lamentat que “hi ha anuncis aparentment ben intencionats però zero reunions amb la Generalitat”.
 

Puigdemont ho ha dit durant la presentació de llibre La República Catalana, del politòleg i escriptor Ramón Cotarelo, que ha tingut lloc aquesta tarda al Teatre Romea de Barcelona, moderats pel periodista i director d’El Món, Salvador Cot. Durant l’acte, el president de la Generalitat s’ha referit, a banda de l’operació diàleg, als pressupostos i ha deixat clar que “cap de les dues qüestions hauria de suposar un entrebanc pel procés que es va iniciar fa cinc anys”, perquè “la independència de Catalunya penja de la voluntat de la gent”.

En un teatre Romea ple a vessar i amb un públic amb moltes ganes d’escoltar Puigdemont i Cotarelo, el president de la Generalitat ha dit que “si som fidels al que la gent vol no hi hem de posar entrebancs”.  (...)  


En relació a l’Operació Diàleg i al fet que el govern espanyol ofereixi ara a la Generalitat diners per infraestructures o una reforça del finançament, Puigdemont ha estat contundent: “Qui pensi que això va de quatre duros és que no ha entès res”, i ha afegit que “ens ofén una mica, perquè ens hem guanyat el dret, com a mínim, a ser coneguts”.


Puigdemont s’ha tornat a referir aquesta tarda a la judicialització de la política catalana que ha dut a terme el govern espanyol, i ha assenyalat que “quan es jutjat a l’expresident Mas i al seu govern, s’està jutjant a tot un grup de gent que aquell dia vam decidir sortir al carrer per votar. I si es jutja a la president del Parlament, Carme Forcadell, es jutja el que representa, perquè és la segona autoritat d’aquest país”. Per al president del Govern, “això no és neutre, i no ho pot ser. Cap país decent acceptaria que això és neutre”. Per això, ha insistit que “la solució és política o no és, i si l’Estat espanyol té interès en formar part de la solució el que ha de fer és practicar la política”.

(...)
Durant el diàleg amb Puidemont i Cot, Cotarelo ha constatat també que “Espanya no té projecte i no té res per respondre a l’oferta de la construcció catalana com a Estat”. A més, ha carregat contra la política espanyola i alguns dels seus dirigents: “La transició no ha servit per res i el franquisme ha perviscut” i ha titllat l’Executiu de Rajoy de “govern neofranquista”.
http://elmon.cat/noticia/180231/puigdemont-a-catalunya-no-laturar-un-simulacre-doperaci-dileg"La República Catalana"  Ramón Cotarelo.
Ed. Ara Llibres. Barcelona. 2016. (208 pag.)

Link per sentir un tast del llibre: http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/971/la-republica-catalana