21 de març del 2018

Accelerar la investidura de Jordi Turull, possible resposta al jutge Llarena



JxCat, ERC i la CUP negocien la resposta a la nova interferència del jutge al procés d'investidura 

21.03.2018  
Els grups independentistes negocien aquesta tarda la resposta al moviment del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de cridar a comparèixer divendres el matí a Madrid Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Dolors Bassa i Marta Rovira. Els comunicarà el processament i considerarà si els ha de tancar a la presó fins que comenci el judici oral. I ho fa quan el president del parlament, Roger Torrent, acabava de reactivar el procediment per a la investidura, probablement de Jordi Turull. Junts per Catalunya, ERC i la CUP miren de trobar una resposta pactada, que podria passar per accelerar la investidura de Jordi Turull i fer-la demà mateix, segons que han confirmat fonts de la negociació a VilaWeb.

Aquesta tarda, el mateix Turull acompanyat dels diputats Elsa Artadi i Albert Batet s’han reunit amb Torrent per analitzar el nou escenari després de l’anunci del Suprem. En la trobada també hi ha estat present l’advocat de Turull, Jordi Pina. Posteriorment, els negociadors dels republicans Josep Maria Jové i Gerard Gómez del Moral s’han trobat amb el president de parlament.

L’anunci del Suprem ha fet trontollar el calendari previst d’una investidura la setmana que ve. De fet, aquest matí, Torrent ha anunciat una ronda de contactes per demà però fa dos anys quan Artur Mas va fer el pas al costat en favor de Carles Puigdemont, la ronda es va fer per telèfon.

De fet, la CUP ha anul·lat la conferència política que tenia prevista avui al vespre per a poder concentrar la feina a negociar aquesta resposta. A les 20.30 és previst que Elsa Artadi i Eduardi Pujol, de Junts per Catalunya, compareguin per a explicar què s’ha acordat.
Més info: 
Llarena torna a interrompre la investidura: cita a declarar Turull divendres, a més de Rull, Romeva, Forcadell, Bassa i Rovira