21 de març del 2018

Llarena torna a interrompre la investidura: cita a declarar Turull divendres, a més de Rull, Romeva, Forcadell, Bassa i Rovira


Els comunicarà el seu processament i els avisa que poden ser empresonats

                                                                  

 
21.03.2018
El jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena ha tornat interferir en la investidura de la presidència de la Generalitat. Ara ha sorprès amb el tancament de la instrucció del cas en què acusa diversos dirigents independentistes de rebel·lió, sedició i malversació i cita a declarar al tribunal aquest divendres a les 10.30 el possible nou candidat a ser investit, Jordi Turull, juntament amb Josep Rull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Dolors Bassa i Marta Rovira. Els comunicarà el seu processament i els amenaça amb un possible presó provisional. Llarena els emplaça a anar-hi amb advocats perquè se’ls podria comunicar presó provisional fins el judici.


Això vol dir que no només ells seran els processats, però en el seu cas el jutge, invocant l’article 505 de la llei d’enjudiciament criminal, els convoca a una vista on les acusacions poden demanar que siguin empresonats. I el jutge hi podria accedir.

La decisió de Llarena arriba just el mateix dia que el president del parlament, Roger Torrent, anunciava una nova ronda de consultes per a poder connvocar la setmana que ve un ple per a investir segurament Jordi Turull com a president després de la renúncia de Jordi Sànchez. I poques hores després de l’amenaça del govern espanyol precisament a Turull de poder tornar a la presó depenent del que faci, recordant-li la seva condició d’investigat.

El jutge ha fet coincidir el tancament de la instrucció i el processament dels investigats amb la reactivació del procediment per a investir un president de la Generalitat. Llarena fa aquest pas quan ja té pràcticament acabada la instrucció, tot i que el jutge pot continuar encara recollint proves. De fet, aquesta mateixa setmana ha encarregat noves diligències a la Guàrdia Civil i ha obert una peça separada secreta (durant un mes). Tot i això, és un pas que acosta el moment d’obrir judici oral. Aquestes interlocutòries de processament es podran recórrer davant la sala d’apel·lacions. Un cop siguin fermes, els investigats que estan en presó preventiva podrien quedar suspesos del seu càrrec públic mentre duri la situació de presó. Per tant, se’ls apartaria de les seves responsabilitats abans del judici.
https://www.vilaweb.cat/noticies/llarena-torna-a-interrompre-la-investidura-cita-a-declarar-turull-divendres-a-mes-de-rull-romeva-forcadell-bassa-i-rovira/ 

....... 

Moncloa a Turull: "Hi ha una línia i si la traspassa ja coneix la presó"

El govern espanyol adverteix que Turull "té l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional" i que vigilarà el seu número 2

El govern espanyol qüestiona que Jordi Turull sigui un bon candidat perquè té causes pendents amb la justícia espanyola. Fonts de La Moncloa adverteixen que estaran molt pendents del que faci Turull i de qui es nomeni com a número dos de la Generalitat, que el substituiria en cas d'inhabilitació.

Fonts de l'executiu de Mariano Rajoy han recordat que Turull "té l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional" i que "l'estat de dret funciona". "Té causes pendents, sap què passa si es traspassa la línia, i ja ha estat a la presó", han apuntat en una conversa amb la premsa als passadissos del Congrés dels Diputats.