19 de juliol del 2021

Incendi crema 400 Ha a Llançà. Indignació pel blocatge espanyol als hidroavions nord-catalans: “Ens vam emprenyar molt”

 
El govern espanyol es va negar a demanar l'assistència de dos hidroavions de Perpinyà, que haurien arribat en quinze minuts, i en va oferir de les Illes i Aragó


El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, ha retret al govern espanyol que no permetés l’ús de dos hidroavions que són a Perpinyà per a atacar el foc de Llançà i que només oferís els mitjans de l’estat espanyol. “Ens vam emprenyar molt”, ha reconegut a Catalunya Ràdio, i ha afegit que aquest era un dilema que venia de fa molts anys. “No hi ha ningú que discuteixi que en un cas d’imperiosa necessitat la primera cosa que cal és que vinguin els hidroavions francesos, perquè són a Perpinyà i passen quinze minuts entre que s’enlairen i descarreguen l’aigua”, ha continuat Delort, que ha lamentat que les coses es compliquin quan es parla de “frontera” i de “bandera”.

 


 

“Coneix la zona nord de Girona? S’ho mira des d’un lloc que no té ni idea de què carai parlem”, ha etzibat. “Més que no una disfunció, hi ha visions diferents”, ha dit. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ja havia demanat divendres de poder fer servir els dos hidroavions, però el govern espanyol va oferir mitjans de Pollença i Saragossa. Delort ha dit que també havien estat útils, però que allò que més es necessitava en aquell moment eren avions de gran capacitat. “Home, que som Europa! Els recursos de suport internacional i de cooperació europea hi són”, ha reblat.

Llegir tot l'article a:
 
 
---