26 de juny del 2022

Corredor mediterrani: no ens volen deixar modernitzar, no volen que ningú faci ombra ni faci la competència a la capital Madrid

 



 
(L'objectiu tants anys treballat en silenci, ara és fa públic i notori. En diuen 'centralització', és a dir, concentració del poder a Madrid. Al preu d'empobrir els altres espanyols??: donc si. Tan s'els hi en dóna.  
 
Per aquest motiu, que s'apropin Catalunya i la Comunitat Valenciana,  que tinguin projectes conjunts, que estiguin ben comunicades amb AVE i avió, i amb la (teòrica per ara) nova doble via d'ample europeu només per trens de mercaderies, tot això ho entorpeixen tan com poden. Els hi fa pànic que l'actual eix mediterrani que ja representa el 65% de les exportacions d'ESP poguessi augmentar encara el seu %.   Pànic!  Tan se val anar contra la geografia, contra la realitat de la generació de riquesa que procedeix de les oportunitats d'aquesta geografia. Tan se val tot.
 
Madrid és una illa econòmica artificial, que creix contra natura. Per les fires que han absorvit -la Pasarela Gaudí que va néixer a Barcelona-, les avantatges que s'han auto-atorgat, els hi permet no tenir angúnies de caixa i poden eliminar l'impost de Successions, de Donacions, de Patrimoni; la reducció de la part autonòmica de l'IRPF dels salaris i del impost sobre beneficis de les empreses....  
 
Fan una competència fiscal injusta respecte a les altres comunitats autònomes d'ESP. La Comunidad de Madrid és un "paradís fiscal" dins l'Estat espanyol. Sort  sort que això no malmet "la unidad de ESP"... Cuca de Llum)
 
 
Notícia relacionada:
 
>>
 
 http://www.cucadellum.org/2022/05/una-buena-conexion-entre-valencia-y.html