24 de juny del 2022

Demanen a la Mesa del Congrés que porti a la fiscalia els àudios de Fernández Díaz


 
ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Bildu i BNG argumenten que l’exministre de l’Interior “va mentir” en comissió i que això és delicte

 

 ElPunt-Avui - 24.06.2022 - Madrid, agències
 
ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, EH Bildu i BNG han registrat un escrit a la Mesa del Congrés en què demanen que porti a la fiscalia els àudios de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz sobre l’Operació Catalunya. Els sis partits argumenten que Fernández Díaz “va mentir” en la compareixença a la comissió d’investigació sobre l’ús partidista del Ministeri d’Interior a la cambra baixa. “Les gravacions mostren que l’exministre de l’Interior és responsable de la creació de l’operació parapolicial coneguda com Operació Catalunya, raó per la qual es va reunir amb el senyor Villarejo i que per tant va mentir en la seva compareixença en seu parlamentària”, argumenten a l’escrit.

 

El text registrat recorda que el Codi Penal assenyala que mentir en una comissió parlamentària d’investigació està penat amb “entre sis mesos a un any de presó o multa de 12 a 24 mesos”. Per això, sol·liciten a la Mesa del Congrés que “prengui les mesures oportunes i es doni trasllat al Ministeri Fiscal, com estament competent per a fer-ho”.

 
 
 
 
___