31 d’octubre del 2007

El "silenci còmplice" del P Socialista de Catalunya, "consentir" es aceptació passiva

dimecres 31 octubre:
CiU ha anunciat la pròxima convocatòria d’una manifestació “important” contra el caos ferroviari si el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i les administracions governades pel PSC no hi donen resposta amb urgència. El número dos de CDC, Felip Puig, va traslladar ahir la voluntat de tirar endavant la iniciativa, després de participar a la plaça del Rei en la lectura d’un manifest al costat d’uns 150 alcaldes i regidors nacionalistes. El text ataca amb duresa el president José Montilla pel seu “silenci còmplice” amb el ministeri de Foment, i també denuncia una “actitud passiva” del món municipal socialista. CiU està en contacte amb diferents entitats cíviques i socials per coordinar la protesta, que es realitzarà “amb la voluntat de posar en evidència que Catalunya no rep un tracte just i que el PSC està fent una mala gestió”, segons el mateix Puig. Els nacionalistes consideren que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que la setmana entrant compareixerà al Parlament, és “coresponsable” de la situació. Durant l’acte a la plaça del Rei, abans d’entregar el manifest a la Generalitat, Puig va reclamar, la vigília que Zapatero comparegui al Congrés, que el govern assumeixi el control de la gestió de la crisi a Renfe i al TGV
de: Avui.cat http://www.avui.cat/article/mon_politica/10681/ciu/anuncia/una/manifestacio/si/zapatero/psc/no/donen/resposta/caos/ferroviari.html

Comentari: Zapatero compareix al Congres el mateix dia de la sentencia del 11-M, així no ocupará tota la portada del diaris. L´altre compareixença va ser evitada a base de pactar en contra amb altres partits: Catalunya es ignorada, callada, no existeix es veu. Be, per recaptar impostos sí.

Nou vocabulari tecnic ferroviari AVE Bcn:

"silenci còmplice"
"responsable"
"corresponsable"
"aceptació via passiva" - aquí es veritat que "quién calla otorga"
"actitud passiva" - en aquest contexte hem arrivat a un punt que ja no es pot fer veure que no es veu/ callar/ difuminar /ni envoirar la realitat, i cal definir.se. Qui de forma soposadament passiva no declara la veritat, s´está adherint, es corresponsable.

Aquesta situació que estem vivint es gravísima i de máxima urgencia. Fins ara no hi haviem arrivat mai. Ineficiencies acumulades durant molts anys, en particular desde les Olimpiades.

"acció ciutadana" - actitud positiva, proactiva, participativa, esperançada. Es no creu.re´s el missatge subliminal dels polítics qu´es "protestar no serveix per a res" Ens volen callats, messells, aborregats, anónims bons pagadors d´impostos.