25 d’abril del 2008

Un informe jurídic diu que Hereu està obligat a acatar el que aprova l'oposició

Trias encarrega al bufet Cuatrecasas que elabori el contenciós que vol presentar contra l'alcalde

El pacte de no-agressió entre el govern en minoria de Jordi Hereu i l'oposició no ha durat gaire. Durant l'últim ple, i arran de l'aprovació de l'oposició de l'aturada de les polèmiques obres per fer una muntanya russa al Tibidabo, el cap de CiU, Xavier Trias, va anunciar que pensava anar als tribunals pel que va considerar una actitud «fatxa» del govern municipal, que es nega sistemàticament a complir el que s'aprova per majoria. La discussió no és nova. S'arrossega des que el PSC i ICV-EUiA van quedar sols al govern municipal. Ara, un informe jurídic elaborat pel bufet Cuatrecasas avala les raons de l'oposició.

«El ROM [reglament orgànic municipal] fa una distinció amb conseqüències jurídiques importants que, en determinades circumstàncies, permet que ‘les proposicions o mocions' derivades de declaracions de grup tinguin una força o efecte que el ROM qualifica de vinculant».

Fonts del grup municipal asseguren que Trias podria interposar el contenciós la setmana vinent, com a molt tard. El recurs tindrà dues parts: es plantejarà quins són els límits d'actuació d'un govern en minoria i es plantejarà una qüestió concreta sobre el pla urbanístic de la muntanya russa del Tibidabo.
de: El Punt 25-4-08