5 de juny del 2008

Sobre la nova llei d'educació catalana

JOAN C. TORREGROSA 04/06/2008 Actualizada a las 01:17
Senyor conseller d´Educació: Dilluns vaig assistir a la conferència que va donar al Cercle Financer de La Caixa, sobre l´avantprojecte de la llei d´Educació de Catalunya. Vaig sentir moltes vegades les paraules progrés, reforma, país, Estatut, repte... però molt poques vegades les paraules mare, pare, fill o família.

Vaig sentir parlar de transparència i compromís, però no vaig sentir parlar d´un nou sistema de finançament per a les escoles. Vaig sentir una lloança a les al · legacions fetes pels sindicats a l´avantprojecte, però vaig sentir el descrèdit i menysvaloració a les 225.000 al · legacions fetes per mares i pares de Catalunya. Senyor conseller: Per què, malgrat les seves paraules, tinc la sensació que li fa por l´escola concertada, que té por al dret dels pares de triar un centre per als seus fills, que té por de la llibertat? Senyor conseller: Davant la seva actuació agressiva contra l´escola concertada, als pares i mares només ens queda expressar el nostre rebuig i manifestar-nos.



JUAN GRATACOS / President d'AMPLE (Associacio de Mares i Pares per la Llibertat d'Ensenyament) Barcelona 04/06/2008 Actualizada a las 00:16
He llegit la carta del Sr. Torregrosa publicada el dimecres dia 4 a La Vanguardia, i no puc per menys que manifestar la meva total adhesió a les idees que s'expressen al seu escrit.

Com a pare que porto als meus fills a una escola concertada tinc un greu neguit pel que pugui passar a aquestes escoles, que no oblidem representen el 40% de l'alumnat del nostre país, i tinc una greu preocupació per un text legal que ha aconseguit trencar el consens al que s'havia arribat amb el Pacte Nacional per l'educació.I com a president de la Associació de Pares i Mares per la Llibertat d'educació (AMPLE) i membre de la Plataforma Dret a Escollir, crec que es el moment de manifestar-nos contra aquest avantprojecte que conculca els drets de les mares i pares a poder escollir l'escola i l'educació que desitjen pels seus fills i filles.No es tracta de contrarestar o atacar a ningú, es tracta de fer conèixer als nostres mandataris quin és el sentit majoritari dels pares i mares de Catalunya. Per això, s'ha convocat una concentració que es realitzarà el proper dilluns, dia 9 de juny, entre les 17:30 i les 18:30 hores davant del Departament d'Educació, situat a la Via Augusta 202-220 de Barcelona.
de: http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080604/53471707339.html

Comentaris dels lectors a aquesta carta:

manel 04/06/2008, 23:19 barna
L'escola pública i l'escola concertada es paguen amb els impostos de tots. Només faltaria que per portar els fills a la concertada no em pugui beneficiar dels meus impostos. No es tan un problema d'impostos com el perill de treure la llibertat als pares a l'hora d'escollir centre. Maragall demostra molt poc talant democràtic.

Emil 04/06/2008, 23:50 Barcelona
Todos pagamos impuestos y deben repercutir por igual a todos cuando tratamos de colegios.Si los niños de la concertada pasaran al sistema público ¿Habría dinero para acogerlos?,¿se podría mejorar la escuela pública?. No sean hipócritas, la concertada ahorra mucho dinero. Por una escuela de libre elección y gratuita para todos.

NUESTRO COMENTARIO: Estamos ante un peligro de retroceso de las libertades democráticas que tanto nos ha costado conseguir. Tenemos derecho a escoger. El derecho a escoger el tipo de educación es de los padres. Ni el gobierno ni el Conseller ni una mala ley tienen derecho a imponer el colegio más cercano.