26 de març del 2010

Un fundador de CDC s'encadena contra l'AVE



Cuatre vídeos que mostren l'ambient de la protesta:

Curts però capten be l'ambient.

Declaracions del Sr Espar Tico a Sagrera:
 http://www.e-noticies.tv/tv/?idprog=9197

Declaracions del Sr Espar Tico a Sagrera:
http://www.e-noticies.tv/tv/?idprog=9196


Topada perquè les Mossos requissen uns ous:
http://www.e-noticies.tv/tv/?idprog=9193

La opinió d'un veï enfadat per les empentes dels Mossos al requisar els ous:
http://www.e-noticies.tv/actualitat/els-mossos-han-vingut-a-agredir-nos-9202.html


Josep Espar i Ticó diu que "actuen amb la tàctica dels fets consumats"
26/03/2010 - Josep Espar i Ticó, un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, s'ha encadenat davant l'entrada de l'estació de la Sagrera en el moment que José Montilla i José Blanco es disposaven a posar en marxa la tuneladora Barcino.

Espar, de 84 anys, és president de la Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya i és contrari a l'actual traçat de l'AVE per Barcelona. En declaracions a e-notícies, ha indicat que "la tuneladora" que s'acaba de posar en marxa és "una germana de la que va provocar la caiguda de la biblioteca de Colònia. Per què arriscar?", es preguntava.

"El gran geòleg Oriol Riba, conegut internacionalment, diu que s'ha de tenir molta cura perquè el subsòl de tot el pla de Barcelona és molt inestable. La prova és que hi ha hagut fuites d'aigua per tot arreu", ha indicat.

Espar i Ticó ha demanat que es faci cas a l'informe de la Unesco, el qual demana "noves precisions i estudis abans d'emprendre l'acció. Actuant amb la tàctica dels fets consumats ells no fan cas ni de l'informe de la Unesco ni del veredicte dels jutges. Penso que és absolutament irregular. Han fet unes cates davant de la Pedrera que no havien fet mai. Això vol dir que en l'informe hi ha alguns requeriments que són contundents".

"Creiem que en una cosa de tanta importància, amb tantes opcions diferents, creiem que la manera d'actuar és una manera d'actuar que estima molt poc el país, la nostra arquitectura i la nostra gent", ha afegit.