30 de maig del 2010

SOS!!! Ens hem tornat a quedar sense la pancarta! Avui dissabte 29-5-2010Doncs sí: Ens sap greu haver d'anunciar-vos i lamentar, un cop més, que la pancarta del SOS, recuperada de la façana del Naixement després d'haver-ne estat despenjada amb l'excusa de l'aplicació de la Llei del Patrimoni, i tornada a penjar fa poc més de quinze dies a la torre de Sant Tomàs de la façana de la Passió, ha estat novament despenjada el matí del divendres, dia 28, segons testimoni d'una veïna parroquiana a qui coneixem.

Les raons d'ara no les sabem. Ens imaginem que pot haver estat amb l'excusa que s'estava esquinçant, però més aviat deu ser perquè "feia lleig" i entorpia les fotos dels turistes!!!… Recordeu que de tant en tant desapareixen banderes d'ajuntaments perquè diu que són a la tintoreria? doncs això s'hi assembla, però al revés, i de forma prou més maquinadora i perversa.
Quines accions estem determinats a prendre per tornar a fer més patent que mai la nostra reclamació a deturar el pas de la tuneladora ran dels fonaments de la Sagrada Família?.


 
 La pancarta del mes de decembre, mig trencada per la ventada de l'1 de gener 2010.

Va ser un projecte molt estudiat, es veia el SOS des de Glòries!!

Fins el 14 d'abril del 2010 no vam aconseguir tornar a penjar-la.  S'hi va estar fins el dimecres 28 d'abril que va ser retirada, diuen,  perquè la Conselleria de Cultura va telefonar dient que en un edifici protegit per la Llei 9/1993 del 30 de setembre: 
 Llei  Catalana del Patrimoni Culturalarticle 35, no hi pot haver-hi pancartes:
"" 2.f) És prohibit de col•locar publicitat, cables, antenes i conduccions aparents en les façanes i cobertes del bé i de bastir instal•lacions de serveis públics o privats que n'alterin greument la contemplació."" --   La lectura selectiva d'aquest no li permet entendre a la Conselleria el que diu el punt 3 del mateix article:   " En els entorns dels immobles d'interès nacional és prohibit qualsevol moviment de terres que comporti una alteració greu de la geomorfologia i la topografia del territori i qualsevol abocament d'escombraries, runa o deixalles."
El 5 de maig 2010 per fi vam tornar  a tenir pancarta, ara penjada a la Façana de la Passió.  Com aquesta Façana no està protegida per la Llei de Patrimoni, figura que s'hi esqueia millor.  Be doncs, divendres 28 de maig va ser despenjada sense cap motiu.   Es increible!!!