13 de juliol del 2010

La premsa alemanya es fa ressò del 10-J per tercer dia consecutiu

La premsa txeca també se'n fa ressó

Els principals diaris alemanys, el "Süddeutsche Zeitung" i el "Frankfurter Allgemeine Zeitung" han publicat avui grans fotografies de la multitudinària manifestació en contra de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Els mitjans de comunicació alemanys es van fer ressò del 10-J el mateix dissabte, el diumenge i aquest dilluns els diaris en paper encara han publicat imatges de la manifestació. El "Süddeutsche Zeitung" mostra una gran pancarta que diu, en anglès: "Catalunya, el pròxim estat d'Europa". El "Frankfurter Allgemeine Zeitung" treu una fotografia de la primera fila de la manifestació en què hi apareixen les personalitats polítiques que lideraven la marxa.

El "Süddeutsche Zeitung" acompanya la imatge de pancartes i manifestants amb un article titulat "Protestat milionària a Barcelona", que destaca l'alta participació de la manifestació. "Més d'un milió de persones s'han manifestat per demanar més autonomia", diu el text, que afegeix que la protesta també anava en contra de la sentència del TC.

La fotografia elegida pel "Frankfurter Allgemeine Zeitung" mostra els expresidents de la Generalitat, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, el president del Govern, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i els expresidents del Parlament Joan Rigol i Heribert Barrera, que lideraven la protesta.

La crònica que acompanya el text barreja dades de la manifestació i de la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Futbol de Sud-àfrica. L'article explica que mentre a algunes localitats catalanes no es va celebrar la victòria de "la roja", en altres llocs la eufòria va ser màxima, tot i tractar-se d'un equip "espanyol".

La premsa txeca destaca la participació

La premsa de la República Txeca també s'ha fet ressò de la manifestació del 10-J. La versió digital del diari "Lidove Noviny" diu que "Barcelona reuneix un milió de persones que demanen més autonomia" i que "protesten contra la decisió del TC" que nega a Catalunya el terme de "nació".

La pàgina web acompanya la notícia amb una fotografia en la qual s'aprecia la gran multitud de persones que es van manifestar a Barcelona i també d'un vídeo que mostra, des de la terrassa de la Casa Milà, la riuada de gent amb senyeres i pancartes que baixa pel passeig de Gràcia.
 
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/07/la_premsa_alemanya_es_fa_resso_del_10_j_per_tercer_dia_consecutiu_54494.php