11 de juny del 2011

Rodalies: La Generalitat no pot canviar d'operador perquè el Govern estatal no ha modificat la llei


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el secretari d'Estat de Planificació i Instraestructures, Víctor Morlán, han mantingut una discusió dialèctica per la possible substitució de l'operador de Rodalies, que ara mateix és Renfe.


Així, el Departament dirigit per Recoder ha emès un comunicat en el qual ha assegurat que no pot canviar d'operador ferroviari l'1 de gener del 2012 perquè el Govern estatal no ha complert un acord del traspàs de Rodalies que preveia un canvi legislatiu precisament per permetre substituir Renfe per qualsevol altre proveïdor.

Territori i Sostenibilitat ha indicat que en l'acord polític de 21 de juliol de 2009, signat pel conseller Joaquim Nadal, "es parla explícitament de modificar la legislació espanyola en el termini d'un any per tal de permetre a la Generalitat escollir lliurement l'operador de Rodalies".

"És a dir, que a data 1 de gener de 2011, ja s'havia d'haver produït el canvi legislatiu. De fet, en les tres reunions que hem mantingut en els darrers mesos amb el ministeri de Foment, hem demanat amb insistència aquest canvi legislatiu. En conseqüència, el Govern de la Generalitat exigeix una rectificació immediata per part del ministeri de Foment i demanem formalment que es tramiti la modificació legislativa amb caràcter d'urgència al Congrés de Diputats", ha afegit.

Per la seva banda, Morlán ha dit que "per aconseguir el que ells (la Generalitat) volen cal canviar la llei. El que em preocupa amb aquestes manifestacions és que quan es liberalitza un servei com aquest, i entren els operadors privats, mai van cap on es perd, sempre van cap a la línia que guanya".


http://politica.e-noticies.cat/el-nyap-del-traspas-de-rodalies-54057.html 


( Vegin la notícia que va publicar una amiga meva a la www.cucadellum.org,  al efectuar-se el traspàs "light" de Rodalies!  Humor ni que sigui del negre! >>