21 d’octubre del 2011

Recoder reclama l'execució "immediata" de la connexió amb el Port i amb França

Mas, Fabra i Valcárcel, d'acord en fer pinya a Madrid en defensa del corredor mediterrani
 
Lluís Recoder
 
20/10/2011 - El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha previst que el Corredor Mediterrani necessitarà una inversió de 5.803 milions d'euros en territori català, menor als 7.000 que estima el Ministeri de Foment.

Recoder ha assegurat que l'obra pot estar completada el 2020, però ha demanat l'execució "immediata" dels punts negres de la xarxa ferroviària catalana, com la connexió amb el Port de Barcelona, la finalització de l'AVE fins la frontera francesa o el tram Vandellòs-Tarragona.


El conseller ha inclòs aquestes reclamacions en l'Agenda Catalana del Corredor Mediterrani, que ha presentat per reclamar a Foment les inversions que preveu el nou mapa europeu de transports.


Catalunya, País Valencià i Múrcia faran pinya a Madrid


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha mantingut avui contacte telefònic amb el president del País Valencià, Alberto Fabra, i de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, després que ahir s'oficialitzés que Europa identifica el corredor mediterrani com a prioritari.
 
Els tres presidents han coincidit en la necessitat de fer pinya per pressionar el proper govern espanyol perquè compleixi amb els compromisos d'inversió i prioritzi el ramal mediterrani.  
Fonts de Presidència han explicat que tots tres han valorat la decisió de Brussel·les com un pas endavant important, però també han fet èmfasi en què cal que l'executiu espanyol es guiï per criteris productius i aposti pel mediterrani.

1 comentari:

l'Agustí ha dit...

Re, re, Recoder!…