24 de novembre del 2011

L'Europarlament vota contra els privilegis de Barajas


Ramon Tremosa, al Parlament Europeu, en una foto d'arxiu




Aena veta els vols internacionals directes al Prat

El Parlament Europeu ha aprovat una esmena, no vinculant, presentada per l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, per la qual s'insta al Govern estatal a acabar amb la discriminació de l'aeroport del Prat per als vols internacionals.


Tremosa ha reclamat que els tractats bilaterals entre països en el camp de l'aviació no permeti donar preferència a un aeroport per davant de la resta per als vols que comuniquin ambdós països.



Segons Convergència, "es dóna el cas que Espanya ha signat desenes de tractats bilaterals amb països de diversos continents en els darrers anys, gràcies als quals l'aeroport de Barajas és l'únic a través del qual es poden enlairar els vols".

L'esmena presentada per la federació nacionalista "insta a la Comissió a garantir que els acords bilaterals entre els països en el sector del transport aeri no doni preferència oficial a un aeroport en particular per als vols que van d'un país a un altre".
Tremosa ha dit que "el resultat de la votació dóna un toc d'atenció important al centralisme aeroportuari espanyol d'AENA i als privilegis de Barajas, un anacronisme que ha d'acabar el més aviat possible si Espanya vol ser un Estat modern i competitiu dins de la UE".


En aquest sentit, ha recordat que, tal i com va fer públic la Cambra de Comerç de Barcelona en un informe de gener de 2009, hi ha 23 tractats bilaterals signats per Espanya amb altres països que no permeten volar a Barcelona.


1 comentari:

ACiG ha dit...

Tremosa, 10 (deu) — AENA, 0 (zero rajoiero…)!!!