6 de juny del 2014

DADES PER A FER·SE UN CRITERI SOBRE BCN-WORLD (2) Estadístiques amb dades de la societat de Las Vegas 70 anys després. (BCN World = Eurovegas) Això és el model de país que volem? Ja hem dit que no, però ni cas.

    
   Benvolguts,
   He enviat aquesta curta carta als diaris, però no l'han publicada. Donat que l'he escrita, he pensat que millor que algú la llegeixi. No es tracta de cap opinió; es tracta de fets.
   Cordialment
   Roderic Guigo


( Anexe: La carta la vaig enviar a l'Avui i l'ARA que no la van publicar, pero finalmente El Periodico si que ho va fer.)
  "El govern de la Generalitat promou la instal·lació del complex EuroVegas al voltant de la ciutat de Barcelona. Segons el president, aquest projecte és crucial per al benestar futur del nostre país i conduirà a la creació de milers de llocs de treball. L¹any 1931, el joc va ser legalitzat a l¹estat de Nevada i va començar la construcció de casinos a la ciutat de Las Vegas. Durant els anys quaranta, Las Vegas (i l¹estat de Nevada) es van convertir en una atracció turística mundial lligada al joc.

   "Avui, setanta anys després, l'estat de Nevada ocupa la posició 46, entre els 50 estats de la Unió, pel que fa a la qualitat de les escoles; la número 42 pel que fa a la salut dels ciutadans, i la  número 45 pel que fa a la proporció de joves amb títol universitari. D'altra banda, en canvi, ocupa la tercera posició en nombre de crims violents i la segona en nombre d'execucions hipotecàries. Irònicament, ocupa la  primera posició pel que fa a desocupació: és, amb diferència, l'estat amb l'índex d'atur més alt de tota la Unió.
   "Roderic Guigo
  "Centre de Regulacio Genòmica, Universitat Pompeu Fabra"


"Hem de tenir la ment oberta. Pero no tant perquè ens caigui el cervell." Richard Feynman

(Carta publicada a la Cuca de Llum per primera vegada el 30.03.2012, fa exactament 2 anys )